Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun'la 5'er yıllık sözleşme imzalanıyor

Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun'la 5'er yıllık sözleşme imzalanıyor

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun'la 5'er yıllık sözleşme imzalanıyor...

A Milli Takım’da gösterdikleri performans sonrası teklif üzerine teklif gelen kaptan Oğuzhan Özyakup ile gol kralı Cenk Tosun, Beşiktaş’la 5’er yıllık yeni sözleşme imzalayacak.

REAL MADRİD MODELİ

Beşiktaş 2 milli yıldızı Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun ile nikah tazelemeye hazırlanıyor. Yurtdışından transfer teklifleri yağan 2 yıldızın sözleşmesi 2021’e kadar uzatılacak. Beşiktaş’tan ayrılmak istemeyen, kulübün bayrak adamları arasına girmek isteyen ikilinin sözleşmeleri devam etmesine rağmen kulüp politikası gereği böyle bir karar alındı. Bu yolla, Real Madrid’in Luca Modric&Toni Kroos ikilisinde yaptığı gibi, “Bu adamları bizden kimse alamaz” mesajı verilecek.

KAPTANIN DEĞERİ 30 MİLYON EURO

Takıma 2012’de 500 bin euro bonservisle katılan ve 2014’te sözleşmesi 2018’e uzatılan Oğuzhan’ın yıllık ücreti 1.4 milyon euroya yükseltilmişti. 24 yaşındaki kaptanını elinde tutmak için şimdiden kolları sıvayan Kartal, Başkan Fikret Orman’ın “prensi” konumundaki Ozzie için yıllık 2 milyon eurodan 5 yıllık yeni sözleşme hazırlatıldı. Piyasa değeri 14 milyon euro olan Oğuzhan’ın yeni sözleşmesinde “30 milyon euroya serbest kalır” maddesi yer alacak.

CENK’E SANTRFOR MAAŞI

2014 yazında Gaziantepspor’dan bonservissiz alınan milli golcü Cenk Tosun ise 5 yıllık sözleşmesinin 3’üncü yılında. Bu sezon 1.6 milyon euro yıllık ücret alan 25 yaşındaki santrforun son senesinde bu para 1.7’ye çıkıyor. Cenk için hazırlanan 5 yıllık yeni sözleşmede ise bu rakam 2.2’ye sabitlenecek. Başarı primleriyle birlikte rakamın 3 milyonu bulacağı öğrenildi. Ayrıca, sözleşmedeki özel maddelerle Cenk’in Türkiye’de başka hiçbir kulübe gidememesi sağlanacak.

Güneş