O oyuncu için şok sözler !

O oyuncu için şok sözler !
Güncelleme:

Fenerbahçe'nin başantrenörü Malaga galibiyeti sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin başantrenörü kendisinden ve takımdan habersiz Toronto'ya giden Ömer Faruk Yurtseven hakkında konuştu.

Euroleague’de Unicaja Malaga’yı 80-59 yenen Fenerbahçe’de başantrenör Zeljko Obradovic, mücadeleyi değerlendirdi. Tecrübeli antrenör, kendisinden habersiz olarak Kanada’ya giren genç oyuncu Ömer Faruk Yurtseven hakkında da adeta ateş püskürdü!

Obradovic’in açıklamaları şöyle;

“Malaga üzerine çok çalıştık ve onları en iyi hücum ribaundu alan takım olarak değerlendirdik. Çok özel bir takımlar ve her maçta hücum ribauntlarına üç oyuncuyla saldırıyorlar. Altı top kaybı yaptık ve hiç top çalamadık ve 13 sayı öndeydik. İlk yarı sonunda pota altına box out yapmamızın önemli olduğunu anlattım. Malaga’nın hep aynı oyun stili var. İnişli çıkışlı oynuyorlar. 16 pozisyon daha fazla hücum etseler de bizim istatistiklerde daha iyi olduğumuzu görebilirsiniz. Maçın başında bazı hatalarımız oldu kendimize olan saygımızı yitirdik ve atacağımız 2 sayıya odaklandık. Ne zaman topu çevirip pas yaptığımızda bizim için işler kolaylaştı. Şu an 7-0 ama bunu unutmamız gerekiyor. Türkiye liginde Konya’yla oynayacağız bizi burada yenmişlerdi. Bu maça konsantre olmalıyız. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Takımı çok iyi desteklediler.”

Koç Ömer Faruk Yurtseven hakkında ise oldukça sinirli konuştu:

“Ömer Faruk Yurtseven Toronto’ya gençlerin All-Star’ına gitmiş. Şu anda takımla değil. Ona bir teklif geldi ve kimseye söylemeden gitti. Ömer için bu takım yok. O sadece kendini düşünüyor. Ben gençlere şans veriyorum çünkü onları takımın geleceği için görüyorum. Ömer’e 5 yıllık kontrat önerdik ama o düşünmek için zaman istedi. 2 ay düşündü ve kontratı imzalamak istemediğini söyledi.. Bugün gitti ama kimseye bir şey söylemedi. Bu takımın koçu olarak bu oyuncuya bir daha şans vermem doğru mu sizce? 17 yaşında Avrupa’da ve Türkiye liginde Doncic hariç bu kadar süre alan bir oyuncu yok. Ama o kalmak istemiyor. Ona inanılmaz bir kontrat teklif ettik ama o böyle bir cevap verdiği için ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Burada herkes birbirine yardım ediyor ve burada neden kalmak istemediğini anlamıyorum. Sorumsuzca davranıyor. Son 3 yıldır maaşını da alıyor. NCAA’e gidemez çünkü 3 yıl boyunca bizden maaş aldı. İlk geldiğim sene Oklahoma’yla oynadığımız maçta 15 yaşındaydı. Mola aldım ve onu sahaya koyup boş bir şut atmasını sağladım ve şimdi onun cevabı bu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Hayal kırıklığına uğradım. Sadece gelip benle konuşsaydı bile ben onu burada tutmazdım çünkü bu onun için çok büyük bir şans. Ama taraftarlar Fenerbahçe ve takım arkadaşları onun umrunda bile değil.”