O fotoğraflar genel kurulu karıştırdı

O fotoğraflar genel kurulu karıştırdı

Beşiktaş Kulübü'nde, 2014 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı oldukça gergin başladı.

Siyah-beyazlı kulübün kongre üyelerinden Ahmet Gelberi'nin, başkan Fikret Orman'ın magazin basınında yer alan fotoğraflarını eleştirmesi genel kurul üyelerinin tepkisini çekti. Yaklaşık 10 dakika süren karışıklık sırasında BJKTV yayını kesti.

Beşiktaş Kulübü’nün 2014 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısında üyelerden Ahmet Gelberi’nin konuşması sırasında gerginlik yaşandı.
 
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda, raporların görüşülmesi sırasında söz alan Gelberi, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu’na yönelttiği eleştirilerin bir bölümünde başkan Fikret Orman’ın, siyah-beyazlı futbol takımının yenildiği bir maç sonrası magazin basınına yansıyan fotoğraflarını eleştirdi.
 
Konuşmasının ilk bölümünde yaptığı eleştiriler sonrası genel kurul üyelerinin alkışını alan Gelberi’nin “Beşiktaş’ın mağlup olduğu maçtan sonra sayın başkanımızın basına yansıyan bazı fotoğrafları bizler ağlarken…” şeklindeki ifadeleri sonrası salonda büyük gerginlik yaşandı. Konuşması yuhalamalar ve tepkilerle bölünen Gelberi’nin kürsüden inmesini isteyen bazı üyeler de kürsüye yöneldi. Üyelerin bir bölümü kürsüdeki Gelberi’nin üzerine yürüdü. Bu kişileri kongre divan başkanı Uluç Gürkan ile yardımcıları sakinleştirmeye çalıştı.
 
Bu sırada yönetim kurulu masasında oturan ve sinirlerine hakim olamayan basın sözcüsü Metin Albayrak ile futbol A takımından sorumlu yönetici Mete Vardar da ikinci başkan Ahmet Nur Çebi tarafından güçlükle sakinleştirildi.
 
Kürsüye çıkan üyelerin yerlerine dönmesinin ardından konuşmasının son bölümünü tamamlayan Gelberi, tepkilere rağmen geri adım atmadı ve aynı yönde eleştirilerde bulundu. Ahmet Gelberi, konuşmasını bitirdikten sonra kürsüden ayrıldı. Bu sırada bazı üyeler Gelberi’ye tepkilerini sürdürürken, bazı katılımcılar ise destek verdi.
 
Öte yandan Erdal Coşkun Yağdan isimli bir üyenin kalp krizi geçirdiği duyuruldu. Bu üyenin ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
 
DİVAN BAŞKANI ULUÇ GÜRKAN OLDU
 
İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye katılımın oldukça fazla olduğu gözlenirken, kongrenin Divan başkanlığına Uluç Gürkan seçildi.
 
Toplantı, kongre Divan başkanlığı seçimi için üyelerin salona geç girmesi ve önergenin de geç verilmesi sebebiyle 1 saatlik bir gecikme ile başlayınca salonda protestoların yaşanmasına neden oldu.

Uluç Gürkan'ın Divan Başkanı seçilmesinden sonra başlayan kongrede başkan Fikret Orman üyelere kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Daha sonra Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, kulübün idari faaliyetleri ile ilgili son bir yılını anlatan konuşma yaptı.
 
Bu arada Ürkmezgil'in konuşması esnasında bayan voleybol takımının küme düşmesini söylemesi, üyelerin alkışlı protestosuna neden oldu.
 
Beşiktaş 2. Başkanı Çebi: "Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur"

 
Beşiktaş'ın 2014 yılı İdari ve Mali Kongresi devam ediyor. Genel sekreter Ahmet Ürkmezgil'in kulübün idari faaliyetleri ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından 2. başkan Ahmet Nur Çebi mali yapı ile ilgili konuştu.
 
ÇEBİ: "BEŞİKTAŞ'IN BORCU BİZİM NAMUSUMUZDUR"

Ahmet Nur Çebi açıklanan borçlar içinde kendi dönemlerine ait borçlanmanın stat haricinde sadece 97 milyon lira olduğunu ve önceki yönetimden kalan faiz ve kur farkları sebebiyle genel borcun bu derece yükseldiğini açıkladı.
 
Ahmet Nur Çebi kulübü bir önceki yönetimden 583 milyon liralık bir borç ile devraldıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimizde 583 milyon liralık borcu kucağımızda bulduk. Ama Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur ödeyeceğiz" diye konuştu.
 
Önceki dönemden gelen borçları, önce sürdürülebilir sonra da ödenebilir hale getirmek için çabaladıklarını açıklayan Çebi, Yıldırım Demirören döneminden kalan 583 milyon liralık borcun 323 milyonluk kısmının daha önceden kredilendirildiği için faizlerle çok uğraştıklarını belirtti.
Ahmet Nur Çebi, Demirören zamanında yapılan borçlardan kendi dönmelerine yansıyan faiz ve kur farklarının da 182 milyon civarında olduğunu ve bu rakamların 583 milyonun üstüne eklendiğinde zaten 770 milyon liralık bir borca ulaştıklarını ifade etti.
 
Toplam borcu 867 milyon lira olarak açıklayan Çebi, stada 157 milyon lira borçlandıklarını ve
100 milyon lira daha borçlanma öngördüklerini dile getirdi.
 
Stat harcaması haricinde kendi dönemlerinde 97 milyon lira borçlandıklarını ve toplam 102 milyon liralık transfer harcaması yaptıklarını söyleyen Çebi kendilerinde sonraki yönetimlere sağlıklı bir mali yapı bırakacaklarını dile getirerek konuşmasını tamamladı.

DHA