Nice taraftarı sahaya indi

Nice taraftarı sahaya indi

Nice'in Bastia'yı konuk ettiği 10. hafta maçının ardından evsahib takımın taraftarları sahaya akın etti


Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 10.  haftasında, Nice'in sahasında Bastia'ya 1-0 kaybettiği maçın ardından evsahibi  ekibin taraftarları sahaya inerek rakip takım futbolcularının üzerine yürüdü.
 
Allianz Riviera Stadı'nda Akdeniz derbisi olarak nitelendirilen  Nice-Bastia karşılaşmasının bitiş düdüğünün ardından evsahibi ekibin taraftarları  sahaya girerek Bastialı futbolcular François Modesto ve Romaric'e saldırdı.  Sahanın karışmasının ardından iki takımın futbolcuları, güvenlik görevlileri  tarafından soyunma odalarına götürüldü. Konuk ekibin taraftarlarının yer almadığı  statta, olaylar kısa sürede yatıştırılsa da kendi aralarında kavgaya tutuşan Nice  taraftarlarından bazıları hafif şekilde yaralandı, sahaya inen taraftarlardan 4'ü  tutuklandı. Ayrıca, karşılaşma öncesi ve esnasında stat çevresinde olay çıkaran  birçok taraftar da gözaltına alındı.
 
Nice Kulübü Başkanı Jean-Pierre Riviere, kulübün resmi internet  sitesine yaptığı açıklamada, olayların Bastia'nın yedek kalecisi Jean-Louis  Leca'nın maçın ardından Korsika bayrağı ile takımının galibiyetini kutlamasıyla  başladığını savundu. Futbolcuların bu tip provoke edici hareketlerden kaçınması gerektiğini belirten Riviere, Leca'nın Nice taraftarlarını kışkırttığını iddia  etti.
 
Futbol tutkusu ve ateşli taraftarlara sahip olmasıyla bilinen Nice  şehrinde daha önce de bu tip şiddet olayları yaşanmıştı. Geçen yıl ligin 14.  haftasında Nice ile Saint-Etienne arasında Allianz Riviera Stadı'nda oynanan  karşılaşma öncesi iki takımın taraftarları arasında çıkan olayların ardından  birçok kişi yaralanmış ve bazı taraftarlar polis tarafından sorguya alınmıştı.  Ayrıca Nice Belediyesi, çok sayıda Cezayirli ve Nijeryalı göçmenin yaşadığı  kentte yaşanan taşkınlıklar nedeniyle, 2014 FIFA Dünya Kupası maçları sırasında  yabancı ulusal bayrakların abartılı bir şekilde taşınmasını yasaklamıştı.