Niasse her an imza atabilir

Niasse her an imza atabilir

Oumar Niasse transferinde flaş gelişme...

Galatasaray’ın uzun süredir transfer listesinde yer alan ve her konuda el sıkıştığı Senegalli forvet, kulübü Everton’da kadro dışı kaldı. İngiliz takımı kamp için Almanya’ya giderken, teknik direktör Koeman, Niasse’ı kafileye dahil etmedi. Bu gelişme Ada medyası tarafından Niasse’ın her an Galatasaray’a imza atabileceği şeklinde yorumlandı. Sarı-Kırmızılılar, bir süre önce Niasse’ı ikna edip Everton’la temasa geçmiş ve oyuncuyu kiralamak istediğini bildirmişti. Taraflar bir süredir pazarlık halindeydi. Kulübe yakın kaynaklar, Everton’a ödenecek 1.3 milyon Euro kiralama bedeli ve 6.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonuyla mutabakatın sağlandığına dair ciddi bilgiler vermişti. Niasse ile el sıkışılmasına rağmen tek bir pürüz kaldı.
 
Hafta başında açıklama
 
Galatasaray, yıldız futbolcuya en fazla 2 milyon Euro yıllık ücret vermeyi düşünüyor. Aradaki farkı da kulübü Everton’ın ödemesi bekleniyor. Bu son pürüzün de giderilmesi durumunda tarafların resmi sözleşme imzalamasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Sarı-Kırmızılılar’ın bu transferi hafta başında resmen duyuracağı da gelen haberler arasında. Ayrıca Niasse’ın ardından Galatasaray’ın bir forvet daha alacağı ifade ediliyor.
 
Leicester: Gökhan’la anlaşın yeter!
 
Premier Lig’in son şampiyonu Leicester City, kadro dışı bıraktığı Gökhan İnler için Galatasaray’a görüşme izni verdi. İngiliz Kulübü, tercübeli futbolcuyu kiralamak isteyen Sarı-Kırmızılılar’a, “Oyuncuyla anlaşırsanız, bizden yana sorun yok” mesajını gönderdi. Yönetim de bunun üzerine 32 yaşındaki futbolcu ile pazarlıklara başladı. Gökhan ile yapılan görüşmelerin olumlu yönde ilerlediği öğrenildi. Eğer başarılı oyuncuyla anlaşma sağlanırsa, Cim Bom satın alma opsiyonuyla kiralayacak. Performansından memnun kalınması halinde ise Gökhan İnler’in bonservisi alınacak. Sarı-Kırmızılılar, listesinde bulunan bir diğer orta saha oyuncusu Stefan Johansen için de temaslarını sürdürüyor. Yönetimin, istenen şartların oluşması halinde iki futbolcuyu birden transfer etmeyi planladığı kaydedildi.