Ne oldu sana Burak ?

Ne oldu sana Burak ?

Süper Lig’in gol makinesi Burak Yılmaz’a bu sezon bir haller oldu...

Rakibin etten duvar ördüğü maçlarda bile fırsatçılığını konuşturup gollerini atan kral, bu sezon ligde bir türlü istediği ritmi bulamadı.

Ayak içi plaseleri, fuleli koşularının ardından kaleciden önce yaptığı sihirli dokunuşları, ofsayttan kendisini kaçırıp rakibi gafil avladığı pozisyonlarını artık yapamamaya başladı. Antalya maçının ardından dünkü Çaykur Rizespor maçı da "kral çıplak"dedirtti. Burak'ın final vuruşlarında eski başarısından çok uzak oluşu gözler önüne serildi. Habertürk'ün haberine göre; Taraftarlar da Burak konusunda iki farklı tavır takındı. İlk yarıda kaçırdığı fırsatların ardından tecrübeli golcüyü moral vermek için alkışlayan taraftarların ikinci yarıda sabrı taştı. Çaykur Rizespor'un beraberlik golünün ardından tribünlerde homurtular başladı. Burak Yılmaz kaçırmaya devam edince, tepkiler yön değiştirdi. Antalya maçında olduğu gibi Arena'dan 'Kral'ı hedef alan ıslıklar yükseldi. 84'te yerini Umut Bulut'a bırakan Burak yuhalandı.

TARAFTARA SİTEM ETTİ
Büyük bir yıkım yaşayan, tribünlere üzüntülü gözlerle bakan milli futbolcunun, "Tamam gol kaçırıyorum. Her futbolcunun böyle bir dönemi olabilir. Ama geçen sezon gol kralı olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde de takımın başarısında büyük pay sahibi olmuş bir futbolcu olarak bu tepkileri hak etmiyorum" şeklinde sitem ettiği öğrenildi.

100'LER KULÜNÜ STRESİ Mİ?
Trabzon'dayken takımın'bir sezonda en fazla gol atan oyuncusu' olma arefesinde peş peşe iki maçta penaltı kaçıran Burak Yılmaz, daha sonra 31 golle Fatih Tekke'ye ait unvanı ele geçirmişti. Burak Yılmaz, G.Saray'da da 100'ler kulübüne 3 kala klasına yakışmayacak pozisyonları harcıyor. Ligin ilk iki haftasında G.Antep ve Bursa filelerine 1'er gol gönderen Burak, daha sonra bir ay boyunca ligde suskunluğa gömüldü. Ligde Eskişehirspor ile MP Antalyaspor maçlarının ardından, uzatma dakikalarında taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen Beşiktaş derbisinde gol üretemeyen Burak, Çaykur Rizespor önünde de hayal kırıklığı yarattı.

İŞTE 'BURAK'LI DAKİKALAR:

14 Bruma pasını Sneijder'e verdi, Hollandalı bekletmeden Burak'ın önüne bıraktı, Kral topu kaleci
Serkan'a nişanladı.

22 Selçuk'un uzun pasında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı uzak kale direğinin dibinden auta gönderdi.

65 Hakan Balta soldan rakibinden harika sıyrıldı, ceza alanında müsait durumda bulunan Burak'ın vuruşunu Ali Adnan çizgiden çıkardı.

70 Amrabat'ın sağdan ortasında, altıpasta boş pozisyonda topla buluşan Burak Yılmaz, çok kötü bir
vuruşla topu auta gönderdi.