NBA'de finalin adı belli oldu

NBA'de finalin adı belli oldu
Güncelleme:

Golden State Warriors, Houston Rockets'ı geçerek finalde Cleveland Cavaliers'in rakibi oldu.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'de Batı Konferansı final serisi 5. maçında Golden State Warriors ile Houston Rockets karşı karşıya geldi.

ORACLE Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Golden State 104-90 kazandı ve seriyi 4-1'e getirerek final vizesi aldı.

CURRY GERİ GETİRDİ

Houston maça kendi standartları açısından kötü başladı ama şut performans kabus gibi olan Warriors, sadece 17 sayıda kalınca ilk çeyreği Rockets 5 sayı önde kapattı. İkinci çeyrekte Klay Thompson ve Stephen Curry'nin önderliğinde performansını toparlayan Warriors, devreye 6 sayı önde gitti.

İlk yarıda James Harden, oyuna bir türlü adapte olamadı ve tam 8 top kaybı yaptı İkinci yarıda faul problemiyle boğuşan ev sahibi, James Harden'ın oyuna ağırlık koymasına izin vermeden maçı ve seriyi kazandı.

HARDEN 14 SAYIDA KALDI

Golden State'te Stephen Curry 26 sayı 8 ribaunt 6 asistle maçın yıldızı oldu. Klay Thompson 20 sayı, Harrison Barnes 24 sayı 7 ribaunt ile yıldızlaştılar. Houston Rockets'ın süperstarı James Harden, 11'de 2 şut isabetiyle 14 sayı 6 ribaunt 5 asist ve 13 top kaybıyla oynayarak kötü bir gece geçirdi. Dwight Howard 18 sayı 16 ribaunt, Jason Terry ve Corey Brewer 16'şar sayıyla mücadele ettiler.

Bu sonuçla birlikte Rockets'ın sezonu sona ererkek, finalin adı Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers oldu.