Nani Çin Ligi'nden gelen teklifi neden reddetti ?

Nani Çin Ligi'nden gelen teklifi neden reddetti ?

Fenerbahçe'nin yıldızı Nani, birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Luis Nani,  hakemlerin etki altında kalmamaları için, itirazların daha aza indirgenmesi  gerektiğini söyledi.
 
Fenerbahçe gazetesinin şubat sayısına açıklamalarda bulunan tecrübeli  futbolcu, "Hakemler, oyuncu üzerinde bazen fazla düzeyde baskı kuruyorlar  aslında. Ben durumu bu şekilde değerlendiriyorum. Türkiye Ligi'nde birçok hakem  de İngilizce bilmiyor maalesef. Türk oyuncuları onların üzerinde bir baskı  kurduğunda, hızlı bir şekilde inanıp buna göre karar veriyorlar" ifadelerini  kullandı.
 
Bazı hakemlerin de başarılı maçlar yönettiğini ve kişiliklerini sahada  ortaya koyduğunu belirten Nani, şunları kaydetti: "Bu hakemlere saygı duymalıyız, değer vermeliyiz. Sonuçta sahada  fair-play içinde hareket etmesi gereken oyuncularız. Saha içerisindeyken tamamen  topu düşünüyoruz, tamamen o mücadeleyi düşünüyoruz aslında ve bu şekilde de  olmalı. Çalınan veya çalınmayan fauller, oyunun önüne geçmemeli ama en önemlisi,  burada oyuncuların da futbolu düşünmesi. Bazı futbolcular gerçekten kendilerini  çok kolay yere bırakıyorlar. Hakemler de bu durumlarda hemen inanıp faul düdüğünü  çalıyorlar. Biraz İngiltere ligi gibi olmalı aslında. Bu konuda küçük dokunuşlar  yapılmalı artık ve oyunun daha fazla oynanmasına izin verilmeli. Hakemlere olan  itirazlar da daha aza indirgenmeli."
 
Nani, Çin liginden kendisine gelen transfer teklifiyle ilgili de şu  değerlendirmeyi yaptı: "Hem kulübümüz için hem benim için ekonomik anlamda çok büyük bir  teklifti ama ben bu teklife bakmadım bile çünkü ilk hedefim böyle paraları  kazanmak değil, futbolda hedeflerime ulaşabilmek. Ben buraya bazı hedefler ve  bazı isteklerle geldim. Buradaki sevgiyi gördüm ve ilk günden beri insanlar beni  çok iyi ağırlıyor. Burada kendime belli hedefler koydum, takımla beraber ulaşmak  istediğim hedefler var. Bunları yarıda bırakıp gitmek istemedim. Hem bireysel  hedeflerim var hem takımla hedeflerimiz var. Umarım her şey yolunda gider ve bu  kulübün tarihine katkıda bulunabiliriz."
 
Sarı-lacivertli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile  yapacakları mücadelenin kendilerine güven kazandırması açısından önemli bir maç  olduğunu dile getirdi.