''Namussuzluk ya da hırsızlık değil ama...''

''Namussuzluk ya da hırsızlık değil ama...''

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Kaya Çilingiroğlu, bu kararının gerekçesini açıklarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) 'ödenek yok' gerekçesiyle 15 branşta faaliyetlerini durdurmasının yankıları sürerken, federasyon yönetim kurulundan istifalar gelmeye başladı.

Demirhan Şerefhan başkanlığındaki TBESF Yönetim Kurulu'nun önemli isimlerinden Kaya Çilingiroğlu,  istifa eden ilk isimlerden biri oldu. Konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Çilingiroğlu, istifasının gerekçesini açıklarken, federasyonda yaşanan olayların perde arkasını da anlattı. Federasyon yönetimine TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) Başkanı Yavuz Kocaömer'in ricası üzerine 2012'de girdiğini vurgulayan Çilingiroğlu, şunları söyledi:

"BAŞKANIN ŞİRKETİ TESYEV'E 106 TANE TEKERLEKLİ SANDALYE SATMIŞ'
"İşlerimin yoğunluğu nedeniyle yönetim kurulu toplantılarına çok fazla katılamadım. En fazla dört toplantıya girmişimdir, ancak ciddi çalışmalarımız oldu. Sponsor bulma anlamında büyük katkı yaptık.

Ben oraya Yavuz Bey'in ricası üzerine girdim ama son zamanlarda Yavuz Bey ile federasyon başkanı Demirhan Şerefhan arasında çok ciddi sorunlar olduğunu gördüm. Başkanın sahibi olduğu şirket TESYEV'e 106 tane tekerlekli sandalye satmış. Yavuz Bey kendisine 'şirketi devret' demiş. Bunun üzerine devretmiş ama karısına devretmiş. Bir de federasyonun hesaplarını denetleyen müfettişi kendisine danışman yapmış.

"BUNLAR BENİM AHLAK ANLAYIŞIMA UYAN İŞLER DEĞİL"

Bunlar namussuzluk ya da hırsızlık değil ama etik açıdan da doğru değil. Federasyon başkanının herhangi bir kuruma tekerlekli sandalye satmaması lazım. Benim ahlak anlayışıma uyan bir davranış değil."

Federasyon yönetiminden kendisinin dışında birkaz yöneticinin daha istifa ettiğini de belirten Çilingiroğlu, istifasının ardından başkan Şerefhan'la görüşüp görüşmediği yolundaki soru üzerine de, "Kendisi bana bugün mesaj attı, 'beni yanlış tanıma' dedi. Tamam da bunlar doğru şeyler değil. Neticede manevi bir görev yapıyorsunuz."

SİNAN KALPAKÇIOĞLU: TAKDİR BEKLERDİK AMA...

TBESF Yönetim Kurulu'nun önde gelen isimlerinden, Galatasaray Kulübü eski Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu ise, son derece başarılı bir federasyon olduklarını savundu. Kaya Çilingiroğlu'nun istifasını medyadan öğrendiğini belirten Çilingiroğlu, şöyle konuştu:

"Anladığım kadarıyla olay şahsileşti. Ben de sayın Yavuz Kocaömer'in ricası üzerine federasyon yönetimine girdim. Biz sayın Kocaömer'le 2005 yılında Galatasaray Kulübü'nde tekerlekli sandalye basketbol şubesini kurduk. Halen de şubenin yöneticiliğini yapıyorum. Müfettişler federasyonumuzun hesaplarında gerekli incelemeyi yaptı. Menfi bir rapor yok.

Kanaatimi söylüyorum; niye ibra edilmediğimizi bilmiyorum. Bu federasyon başarılı bir federasyon. Takdir beklerken, üzülerek ibra edilmediğimiz gördüm.

Federasyon başkanı Demirhan Şerefhan'ı iyi tanırım. Kendisine TESYEV'e tekerlekli sandalye sattığı iddiasını sordum. 'Böyle bir şey yok. Ben satmadım' dedi."

Hürriyet