Namoğlu'ndan Thomson için müthiş iddia

Namoğlu'ndan Thomson için müthiş iddia

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının skandal hakemi Craig Thomson'un, İskoç olduğu için kötü not almasının mümkün olmadığını iddia etti.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, olaylarla dolu Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının hakemlerini analiz ederken dikkat çekici bir yorumda bulundu.

Namoğlu, Doğan Haber Ajansı’na görüşlerini açıklarken, "UEFA Gözlemciler Kurulu Başkanı İskoç Hugh Douglas. Orta Hakem Craig Thomson, İskoç. Gözlemci ise Çek Cumhuriyeti’nden Miroslav Tulingen. Buradan hakem triosuna kötü not çıkar mı! Pek ihtimal dahilinde değil. Bana göre orta ve 5 numaralı pozisyondaki hakemin notu 7.9 (Kötü performans. Maç alamaz) olmalı" diye konuştu.

Namoğlu, maçta yaşanan tartışmalı pozisyonları şu şekilde yorumladı:

Yusuf Namoğlundan Craig Thomson için müthiş iddia

"PENALTI TAMAMEN YANLIŞ"
"Penaltı pozisyonuna neden olan koşu Dinamo Kievli Gonzales ile Anderas Beck arasında başlıyor. Ceza sahasına girerken, Dinamolu oyuncu kolunu açıyor ve Beck’e aşırı fiziki bir temas uyguluyor. Net faul. Hakem arkada koşu pozisyonunda. Bakıyor ancak düdük çalmıyor. Penaltıyı işaret eden 5 numaralı pozisyondaki hakem oluyor. Karar tamamen yanlış."

"ALTINCI GOL NET OFSAYT"
"Maçtaki altıncı gol net ofsayt. Sahnede yine 5 numaralı pozisyondaki yardımcı hakem (Kevin Clancy) var. Ofsaytı kaçırıyor. İki net poziyondan birinin penaltı ile alakası yok. Dolayısıyla çıkan kırmızı yanlış. İkincisi; altıncı gol kesin ofsayt, golün iptali gerekir. Bu da yanlış."

"MUTLAKA GEÇER NOT VERİLMİŞTİR"
"UEFA’da hakem notları çok gizlidir ve açıklanmaz. Tahminimce, İskoç hakemlere, maçın gözlemcisi Çek Miroslav Tulingen geçer not vermiştir."

 

DHA