Müthiş ikili: Atiba & Oğuzhan

Müthiş ikili: Atiba & Oğuzhan

Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş'ın başarılarında önemli bir paya sahip...

Şampiyonluk yarışında oynadığı futbol ve aldığı farklı galibiyetlerle öne çıkan Beşiktaş’ta iki isim dikkat çekiyor. Atiba takım savunmasına yaptığı müthiş katkıyla, Oğuzhan ise hücumdaki verimliliğiyle en kritik görevleri üstleniyor.

Süper Lig’de 2 maçı eksik olmasına rağmen lider Fenerbahçe’nin sadece 2 puan gerisinde bulunan Beşiktaş’ta orta sahanın başarısı dikkat çekiyor. Şampiyonluk havasına girmeye başlayan siyah-beyazlılarda, Teknik Direktör Şenol Güneş’in sisteminde özellikle Atiba Hutchinson ile Oğuzhan Özyakup hayati önem taşıyor.

Hem hücum hem de savunmayı aynı verimlilikte yürütebilen Güneş’in takımı, orta alanın yükünü çeken bu iki isim ile ayakta kalıyor. Bu başarının kanıtları  istatistiklere de yansımış durumda. Özellikle Atiba, savunma ve pas konusundaki ustalığıyla sivrildi. 33 yaşındaki futbolcu, yüzde 93 pas isabetiyle, 20. haftalar itibariyle ligin en iyisi oldu. Toplamda bin 57 pası bulan Atiba rakiplerini çoktan solladı.

Savunmayı da ihmal etmeyen tecrübeli yıldız, 18 maçta yaptığı 45 pas kesme, 20 top kapma ve 86 başarılı ikili mücadele ligin en verimli orta sahası olmayı başardı.

Savunmada Atiba ile fark yaratan siyah-beyazlılar, hücum aksiyonlarını da Oğuzhan’ın akıcılığıyla yapıyor. Gaziantepspor maçında da fileleri havalandıran 23 yaşındaki Oğuzhan, 6 gol ve 5 asist ile ligin en skorer yerli oyuncu oldu.

Milliyet