Mütevazi ama saldırgan !

Mütevazi ama saldırgan !

Feyenoord, Türk futbolu ve sarı lacivertli ekip için bir çok yönden tanıdık bir takım.

75 milyon euroluk kadro değerine sahip olan Feyenoord, sezona fırtına gibi girdi. Dirk Kuytlı takım, hücumcu bir futbol oynarken, üç maçta rakiplerine 8 gol attı. 
 
Hollanda'nın köklü kulüplerinden Feyenoord, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Dirk Kuyt'ın da mevcut takımı. Hollandalı tecrübeli futbolcu geçtiğimiz sezon ilerleyen yaşına karşın iyi bir performans ortaya koydu. 
 
36 yaşındaki forvet, çıktığı 32 lig maçında 19 gol kaydetti, 4 asiste imza attı. Hollanda kupasında da etkili bir görüntü çizen Kuyt, 4 kez fileleri havalandırırken, 1 de asist yaptı. Feyenoord geçtiğimiz sezon ligi üçüncü sırada bitirdi, Hollanda Kupası'nı ise müzesine götürdü. 75 milyon euroluk kadro değeriyle Fenerbahçe'nin gerisinde olan Feyenoord, buna karşın dişli bir rakip olarak göze çarpıyor.  
 
Geçen senenin kadrosu 
Kırmızı-siyahlılar bu sezona girerken transfere fazla bulaşmadı. Önemli oyuncularını elde tutarken, Kopenhag'dan 3.5 milyon euro bonservis karşılığında aldığı ileriye dönük orta saha oyuncusu Nicola Jörgensen, en kayda değer transferleri oldu. Gücünden bir şey kaybetmediklerini ilk üç maçta gösterdiler ve üçte üç yaparak, sezona iyi bir başlangıç yaptılar.  
 
Sezon öncesi savunma çalıştılar 
Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst, takıma oynattığı hücum yönü zengin futbolla dikkat çekiyor. Geçen sezon 34 maçta 62 gol kaydeden takım, buna karşın savunmasında da önemli zaaflar yaşıyor. Yine bu maçlarda 40 gol yemeleri, bu savunma açığının en önemli kanıtı olsa gerek. Ancak yeni sezona bu eksiklerini giderme amacıyla birlikte girdiler. Sezon öncesi savunma üzerine yapılan özel sonuçlar meyvesini verdi, Feyenoord bu sezon ilk üç maçta hiç gol yemeyerek, bu alanda yol kat ettiğini gösterdi.     
 
Michiel Kramer'e dikkat 
Kadrosunda Türk asıllı Bilal Başakçıoğlu'nu da barındıran Feyenoord'da çok fazla öne çıkan yıldız bir isim bulunmaması dikkat çekiyor. Stoper Terence Kongolo, sol kanat Eljero Elia ve forvet Kramer en çok dikkat çeken isimler olarak öne çıkıyor. Kuyt'tan sonra en golcü isim konumundaki Michiel Kramer, geçen sezon kaydettiği 14 golle Fenerbahçe karşısında da en tehlikeli isimlerden bir tanesi olacağını ortaya koyuyor. 
 
Mazisi başarı dolu 
Tarihi başarılarla dolu bir kulüp olan Feyenoord, 14 kez elde ettiği Hollanda 1. Ligi şampiyonluğunun yanında, 12 kez de Hollanda Kupası'nı müzesine götürdü. Uluslararası başarıları olarak bir kez Avrupa'nın bir numaralı, iki kez de Avrupa'nın iki numaralı kupasını kazanmaları dikkat çekiyor. Ayrıca 5 kez Inter Toto Kupası, bir kez de uluslararası kupayı kazanma başarısı gösterdiler. 
 
Cruyff ve Koeman'ın takımı 
Feyenoord aynı zamanda Fenerbahçe'nin Hollandalı forveti Robin van Persie'nin eski kulübü. 1999-2001 arasında buranın alt yapısında forma giyen Van Persie, ardından üç sezon profesyonel olarak burada boy göstermişti. Feyenoord'da gösterdiği başarı kendisini, Arsenal'e, oradan da Manchester United'a kazandırmıştı. Yolu Feyenoord'dan geçen futbolcular arasında Johan Cruyff, Ronald Koeman gibi ünlü isimlerin yanı sıra, Pierre van Hooijdonk, Colin Kazım Richards gibi tanıdık simalar da var.   
 
Hollanda ekibinin kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Kaleci: Kenneth Vermeer (Hollanda), Warner Hahn (Hollanda), Justin  Bijlow (Hollanda), Brad Jones (Avustralya), Par Hansson (İsveç)
Defans: Sven Van Beek (Hollanda), Terence Kongolo (Hollanda), Lucas  Woudenberg (Hollanda), Miguel Nelom (Hollanda), Eric Botteghin (Brezilya)
Orta saha: Rick Karsdorp (Hollanda), Marko Vejinovic (Hollanda),  Jan-Arie van der Heijden (Hollanda), Karim El Ahmadi (Fas), Tonny Trindade  (Hollanda), Eljero Elia (Hollanda), Renato Tapia (Peru), Bart Nieuwkoop   (Hollanda), Simon Gustafson (İsveç), Jens Toornstra (Hollanda), Emil Hansson  (Norveç), Gustavo Hamer (Hollanda)
Forvet: Dirk Kuyt (Hollanda), Nicolai Jorgensen (Danimarka), Bilal  Başaçıkoğlu (Türkiye), Steven Berghuis (Hollanda), Michiel Kramer (Hollanda),  Wessel Dammers (Hollanda), Rashaan Fernandes (Hollanda), Nigel Robertha  (Hollanda).

Milliyet