Müslüman oyuncu havalimanında şoka uğradı

Müslüman oyuncu havalimanında şoka uğradı

Dünyaca ünlü kriket yıldızı Moeen Ali, Hindistan’da organize edilen T20 Dünya Kupası dönüşünde talihsiz bir olay yaşadı.

İngiltere’nin tanınmış kriket figürlerinden olan Mohen Ali, Birmingham Havalimanı’nda güvenlik güçleri tarafından 40 dakika boyunca bekletildi. Yıldız oyuncu yaşanan bu olaya sert tepki gösterirken, olayın aslı daha sonradan anlaşıldı.

İngiltere’nin Batı Hint Adaları’na kaybettiği final karşılaşmasının ardından ülkesine dönen başarılı oyuncu, Birmingham Havalimanı’nda güvenlik güçleri tarafından sorgulandı. Pakistan asıllı müslüman sporcu, yaklaşık 40 dakika boyunca bekletildikten sonra serbest bırakıldı ve ülkesine giriş yapabildi.

Yaşadığı talihsiz olayın ardından mikroblog sitesi twitter üzerindeki resmi hesabından tepki gösteren Moeen Ali, takımla birlikte yaptığı seyahatlerde daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını ancak yalnızken sorgulandığını dile getirdi.

Yıldız oyuncu, “Üzerimde formamla takım kafilesiyle birlikte seyahat ederken daha önce hiç durdurulmamıştım. Ancak yalnız seyahat ederken 40 dakika boyunca bekletildim. Şaka mı bu?” ifadelerini kullandı.

Başarılı oyuncunun milli takımdan arkadaşları Adil Rashid ve Owais Shah ise bu tweete “Gerçekten üzüldük arkadaşım ancak bu yapılan muamelenin sakalınla bir alakası olabilir” şeklinde cevap verdi.

İŞİN ASLI DAHA SONRA ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Birmingham Havalimanı Yönetimi bir açıklama yaparak söz konusu uygulamada Moeen Ali’ye karşı herhangi bir art niyet olmadığını duyurarak olaya açıklık getirdi. Yapılan açıklamada deneyimli oyuncunun yaptığı alışverişin duty-free limitini aştığı ve ilgili işlemlerin yapılması için bekletildiği belirtildi.

Daha sonra yine twitter üzerinde bir mesaj daha paylaşan Moeen Ali,“Anlaşılan aileniz için 390 poundu aşan hediyeler alamıyorsunuz”diyerek esprili bir dil kullandı ve kriz tatlıya bağlandı.