Muslera ve Bruma'da flaş gelişme ! Açıklandı...

Muslera ve Bruma'da flaş gelişme ! Açıklandı...

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Nazifoğlu, Muslera ve Bruma için de teklifler olduğunu ancak Galatasaray'dan oyuncu almanın zor olduğunu ifade etti.

Galatasaray'daki birlik ve beraberlik havasının ummadıkları şekilde üst seviyeye çıktığını dile getiren Nazifoğlu, "Epeydir görüşemiyoruz transfer bittiğinden beri. Sizlere olumlu bir katkımın olabilmsi için bu toplantıya sizleri davet ettik. Her türlü soruyu sorabilirsiniz. 7 hafta geçti takımdaki kardeşlik ve birlik olgusu bizim bile ummadığımız zirveye ulaştı" dedi.

“50 BİN ASLAN’I ARENA’YA DAVET EDİYORUM”
Takımı ‘Trabzon maçında görecekseniz’ dememin nedeni milli takım arası olmasıydı. Aslında Gençlerbirliği maçından bahsedecektim fakat milli takım dönüşleri kolay olmuyor. Trabzonspor maçında herkesi memnun edecek bir 90 dakika olacak. Trabzonspor maçları her zaman zor geçmiştir. Kolay bir karşılaşma olarak değerlendirmiyoruz. Çok koşup mücadele edeceğiz galibiyet için. Taraftarımıza da çağrı bulunmak istiyorum. 50 bin Aslan’ı Arena’da görmek istiyoruz. Buna uyacaklarını da biliyorum. Çok önemli problemleri aşarak stada geliyorlar. Bunların farkındayız. Çözebilecek durumda değiliz. Hepimiz Galatasaray için fedakarlıklarda bulunuyoruz. Onlardan da biraz sabır göstermelerini istiyorum.

“DE JONG OYNAYACAK DURUMDA”
Nigel de Jong Gençlerbirliği maçında ilk 18’e girdi. ABD’de de oynanan futbolun temposu daha düşük. Oradan gelip aniden yüksek tempoya girince kaslarında sorun oldu. Uzun süreli bir sakatlık olmaması için programa aldık. Şu an ligde oynamaya hazır durumda. Sakatlığı bulunmuyor. Kondisyon olarak da iyi durumda.

“TÜM SAKATLARIMIZ İYİLEŞTİ”
Milli maçlarda sakatlık oluyor. Herkes milli takımında oynayacak. Oradan sakat gelince kendi milli takımlarıyla işleri bitiyor. Bunu normal bulmuyorum. Sanki yolda sakatlanmış gibi davranıyorlar. Biz büyük yatırımlar yapıyoruz. Orada sakatlanan oyunculara da federasyonların ilgisi olmalı. Bıktırıcı bir süreç var. Bu yüzden paranızı alamıyorsunuz. Bütün sakatlıklarımız iyileşti. Sadece Sigthorsson’un ufak bir rahatsızlığı vardı. O da iyileşti. Bundan sonrası hocanın tatlı bir problemi. O da “Bu benim lüksüm” diyor. Durumdan memnun. Lig uzun bir maraton. Bu zenginlik bize katkı sağlayacak. Sneijder ve doktorumuzla ikili görüşmelerimizden anladığımız bir 45 dakika oynayacak duruma gelecek.

“FLORYA’DA DA 22 EKİM BEKLENİYOR”
Başkan Dursun Özbek’in duruşu görüşü nedir bilemem ama kendisi yarın basın toplantısı düzenleyecek. Burada bazı problemler var. Bizler bu ayın 22’sini bekliyoruz. Şahsi olarak değil Florya olarak konuşuyorum. Ben de istemem satılmasını. Fakat bazen insanlar sorunları çözmek için bazı varlıklardan vazgeçmek zorundadır. ‘Satılmasın’ diyen kişiler bunun karşılığını ortaya koymak zorundalar. Kangren olmuş bir borç var. Bunun ödenmesi gerekiyor. Sattırmam ile olmaz. Bu paraların bir şekilde ödenmesi gerekiyor. Bu nedenle daha yapıcı olarak yaklaşılması lazım. Öyle olsun böyle olmasın denecek durumda değiliz. 

"BRUMA VE MUSLERA'YA TEKLİFLER VAR"
‘FFP’den dolayı bazı isimleri yollamamız gerek’ diye haberler görüyorum. Böyle bir şey yok. Halen 5 milyon Euro kotamız var. Bruma ve Muslera dışında oyuncularımıza da teklifler var. Şampiyonluğa oynuyoruz. Öyle bir teklif gelmesi lazım ki bazı şeyleri göze almamız gerekiyor. Bizden oyuncu almak kolay değil.

“SORUN PSİKOLOJİK”
İlk yarı iyi oynayıp ikinci yarı düşmenin nedeni bellidir, çözülür. Tam tersi de aynı şekilde. Bizde ikisi sürekli değişiyor. Bence büyük oranda psikolojik. Gol bulunca korumaya çalışıyoruz. Teknik kadroyla sohbet edip çıkar yol arıyoruz. Yüzde 90 psikolojik olduğuna inanıyorum. Koşu mesafelerimiz geçen seneye göre çok daha iyi. Bu psikolojik eşiği de bu maçta aşacağımıza inanıyorum.

“TRANSFER YAPMAK İÇİN TRANSFER YAPMAYACAĞIZ”
Ocak ayına kadar çok şey değişebilir. İlk gün belirlediğimiz yerler ile bugünkü yerler farklı. Bugün vereceğim bilgiler çok sağlıklı olmaz. Şu an için her şey umduğumuzdan çok iyi gidiyor. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Elimizdeki oyunculardan çok daha iyi performans gösterecek birini uygun fiyata bulabilirsek alacağız. 

“YAYINCI KURULUŞLA PROBLEMLERİMİZ VAR”
Fenerbahçe’nin görüşüyle benim şahsi görüşüm aynı. Yönetim Kurulu adına söylemiyorum. Futbolunuz bu kadar para etmez yayıncı kuruluş bu parayı veriyor diye algı operasyonları yapıldı. Görüyoruz ki şimdi ihalede iki katı para konuşuluyor. Durup dururken ortaya çıkan olay değil. Yayıncı kuruluşla ilgili problemimiz var. Ne yazık ki doğranıyoruz. İki Beşiktaşlı olmasını şiddetle eleştiriyorum. Bizim lehimize bir hata yapıldı. Ki o da tartışılır. 2-0 olsa ne olur diye konuşuldu. Oradaki bir arkadaş da Galatasaray düşmanıdır. Oradaki yapı düzgün değil düzelmesi lazım. 

“UZUN YILLAR DEVAM EDECEĞİZ”
Jan Olde Riekerink’ten çok memnunuz. Sözleşme konusunu konuşmak için çok erken. Galatasaray’da herkes başarılı olmak zorunda. Buna ben de dahilim. Başarılı olamazsak benden daha iyi yapacak birileri gelecek. Şu an iyi gidiyor. Görünen o ki uzun yıllar kendisi ile devam edeceğiz. 

“DAHA ADALETLİ DAĞITIM OLMALI”
Yayın ihalesinde tüm kulüplerin ortak kararı olmak zorunda. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin katma değeri fazla olduğu bir gerçek. Fakat iki takım birbirleriyle 15 maç yapacak hali yok. Uygulanabilir değil. Biz fazla alalım durumunda gelir adaletsizliği olacak. Gerçek Galatasaray ve Fenerbahçe’nin daha büyük katkısı var. Ama sonuçta bu 18 takımlı bir lig. Daha adaletli bir dağıtım yapılmalı. 

“ŞAMPİYONLUĞA GİDERKEN KİMSEYİ SATMAYACAĞIZ”
Bu arkadaşları satmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Teklifler geliyor. Kar etmesi gereken bir kuruluş. Aynı zamanda başarılı olması gereken bir camiayız. Bütün bunları düşünüp hareket etmeliyiz. İstediğimiz paraları verseler bile satmayacağız belki… Şampiyonluk çok önemli. Şampiyon olsak hemen hemen aynı parayı alacağız zaten. Şampiyonluğa giderken hiç kimseyi satmayı düşünmüyoruz. 

“TARAFTARIN DESTEĞİYLE LİGİN ZİRVESİNDEYİZ”
Gerçekten zor soru. Eren olmasaydı Galatasaray yanmıştı, Bruma olamasaydı Galatasaray yanmıştı, Muslera olmasaydı şeklinde haberler yapıyorsunuz. 11 kişi ve yedekleriyle biz bütün bir takımız. Herkes bazı maçlarda öne çıkıyor.  Bu hafta bizim için çok önemli. Yarın burada tüm taraftar beraber olalım. Trabzon maçında da tüm zorluklara rağmen birlikte olalım. Herkese sevgiler. Onlarsız olmuyor. Taraftarın desteğiyle ligin zirvesindeyiz. Pazar günü TT Arena’da buluşmak üzere herkesin sevgilerini yolluyorum.