Muratbey Uşak moralini bozmadı

Muratbey Uşak moralini bozmadı

FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ilk sınavında Litvanya temsilcisi BC Neptunas Klaipeda'ya evinde 67-65 mağlup olan Muratbey Uşak moralini bozmadı.

Sezona lig ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde üst üste 3 galibiyetle başlamasına rağmen son 2 karşılaşmada Beşiktaş Sompo Japan ile Neptunas’a yenilen kırmızı siyahlılarda Antrenör Ozan Bulkaz, Avrupa’da gruptan mutlaka çıkacaklarını söyledi. Şampiyonlar Ligi’nde hedefi final olarak belirleyen Bulkaz, “Henüz ilk maçımızı oynadık. 8 takımlı grupta 4 takım yoluna devam edecek. Biz de bu 4 takımın içinde olmak istiyoruz” dedi.

“Neptunas karşılaşmasını bütün gücümüz ve enerjimizle çalışarak telafi edeceğiz” diyen Ozan Bulkaz, maçın hakemlerini de eleştirdi. Bulkaz şunları söyledi:

“Oyunun ilk yarısında çok hata yaptık. İlk iki periyot çok kötü oynadık. Üçüncü ve dördüncü periyotta oyuna tutunduk ve farkı erittik. Maçı son topa kadar getirmemiz, takım olgusunu iyi sergilediğimizi gösteriyor. Hakemler bazı pozisyonlarda bariz hatalar yaparak karşılaşmanın sonucuna etki etti. Çok net birkaç hakem düdüğü 2 sayıyla mağlup olmamıza büyük etken oldu.”

HAZELL’İN DEDE ACISI

Muratbay Uşak’ta şutör guard Jeremy Hazell, Neptunas maçından önce dedesinin vefatıyla sarsıldı. Karşılaışmada 8 dakika süre alan ABD’li oyuncu skor üretemedi. Hazell, teknik heyetle görüşerek cenaze nedeniyle ülkesine gitmek için izin istedi. Kırmızı siyahlıların, lig ve Avrupa müsabakalarında performansı beklenenin altında olan Hazell’e izin vermesi bekleniyor. Uşak’ta sakatlığı süren pivot Evaldas Kairys de Neptunas karşısında görev yapamadı.