'Mucize çocuk'tan dev transfer !

'Mucize çocuk'tan dev transfer !

Portekiz Premier Lig takımlarından Sporting Lizbon, Endonezya'da 2004'te meydana gelen deprem ve tsunami mağdurlarından Martunis'i renklerine bağladı.

Sporting Lizbon'un internet sitesinden yapılan açıklamada, 17  yaşındaki Martunis ile sözleşme imzalandığı ve Endonezyalı futbolcunun kulübün  Alcochete bölgesindeki altyapı tesislerinde antrenmanlara çıkacağı belirtildi.

İmza töreninin ardından duygularını dile getiren Martunis, "Rüyalarım  gerçekleşti. Bana verilen bu fırsat nedeniyle inanılmaz bir heyecan duyuyorum"  ifadesini kullandı.

   "Mucize çocuk" Martunis

 Endonezya'nın Sumatra adasının batı kıyısında 26 Aralık 2004 tarihinde  meydana gelen 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan dev tsunami dalgaları,  14 ülkeden yaklaşık 230 bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Yaşanan felaketler sırasında annesini ve 2 kız kardeşini kaybeden o  zamanlar 7 yaşındaki Martunis, 21 gün boyunca açlık ve susuzlukla mücadele  etmesinin ardından kurtarılmıştı.

Yardım ekipleri tarafından bulunduğunda üzerinde Portekiz Milli  Takımı'nın forması yer alan ve felaketin "mucize çocuğu" olarak anılan Martunis,  nasıl hayatta kaldığına ilişkin sorulara, "Hiç korkmadım çünkü ailemi yeniden  görmek ve futbolcu olmak istiyorum" cevabını vermişti.

Portekiz Futbol Federasyonu, Martunis'in evinin yeniden inşa edilmesi  için 40 bin avro yardımda bulunmuş ve Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano  Ronaldo ise 2005'te felaket mağdurunu ziyaret etmişti. Ronaldo da, futbol  kariyerine Sporting Lizbon'un altyapısında başlamış ve ardından Manchester United  ve Real Madrid gibi dünyaca ünlü kulüplere transfer olmuştu.

1-904.jpg