Mourinho, Mikel'in Beşiktaş'a transferini engelledi

Mourinho, Mikel'in Beşiktaş'a transferini engelledi

Beşiktaş’ın gündeminde yer alan Nijeryalı orta saha oyuncusu Obi Mikel’in transferinin neden gerçekleşmediği gün yüzüne çıktı.

Chelseali futbolcunun Türkiye temsilcilerinden Mesrun İzzet, “Mourinho bırakmadı. Bu nedenle Obi’nin Beşiktaş’a transferi gerçekleşmedi” dedi.
 
BEŞİKTAŞ, CHELSEA’YLE ANLAŞMIŞTI

 
Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan İzzet, “Çocuk Türkiye’ye gelmeyi çok istedi. Chelsea bir defansif orta saha oyuncusu transfer etmek istiyordu, fakat alamadılar. Bu nedenle Jose Mourinho son dakikada Obi Mikel’in ayrılığını engelledi. O transfer olmadığı için Mikel’in Beşiktaş’a transferi olmadı. Pogba’nın da Chelsea’yi transferi söz konusuydu. İlk planda Beşiktaş, Chelsea’yle oyuncunun 1 yıllık kiralık olarak transferi konusunda anlaşmıştı. Futbolcunun istediği ücrette yüksekti. Bu konuda uzun süren görüşmeler yapıldı. Sonunda ortak yol bulundu; ama bu kez de Mourinho faktörü devreye girdi. İstediği transfer olmayınca, Obi’nin Beşiktaş’a gitmesini engelledi” ifadelerini kullandı. 
 
DROGBA’NIN KONUŞMASI ETKİLİ OLDU. DEVRE ARASINDA TRANSFERİ OLABİLİR
 
Obi Mikel’in devre arasında Beşiktaş’a transferinin söz konusu olabileceğini belirten Mesrun İzzet, “Drogba Chelsea’den takım arkadaşıydı. Konuştular. Olumlu referanslar aldı. Drogba, ona Türkiye’de oynamasını tavsiye etti.  Normalde istemiyordu. Ama Drogba’yla konuştuktan sonra Türkiye’de oynamaya sıcak baktı. İstediği rakam biraz yüksekti; ama Beşiktaş bir ara yol bulmuştu. Tek sorun Mourinho’dan kaynaklandı. Ama devre arasında Chelsea, Pogba’yı alabilir. Bu gerçekleşirse Obi’nin Ocak’ta Türkiye’ye gelmesi yüksek olasılık. Mourinho’ya ‘Türkiye oynamak istiyorum’ dedi. Çünkü yedek kalmak istemiyor. Mourinho ise onu, ‘Merak etme çok şansa bulacaksın’ diyerek ikna etti. Yoksa Beşiktaş’a transfer olmuştu” dedi.