Mircea Lucescu yüzde verdi !

Mircea Lucescu yüzde verdi !

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Vitor Pereira, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 0-0 berabere kaldıkları Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Mircea Lucescu'nun maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Bu sadece 1. kısımdı. İki takımı da gördük. Her takım başarı peşindeydi. İlk yarıda sanki Shakhtar'ın daha çok pozisyonu, 2. yarıda da Fenerbahçe'nin daha çok pozisyonu vardı. Gol pozisyonlarını göz önüne alırsak, bizim de çok fazla şansımız vardı. Kendi takımımı değerlendirmem gerekiyorsa, memnun olduğumu söyleyebilirim. 0-0 biraz kaygan bir skor iki takım içinde. Bu durumda her iki takım da 2. müsabakaya odaklanmalıdır. Belki de daha iyi hazırlanmış olacağız 2. maç için."

"Olağanüstü taraftar gördük"

"Gerçekten olağanüstü taraftar gördük. Türkiye'de her seferinde bu atmosferi hissediyorum ve takdir ediyorum. Gerçekten olağanüstüydü taraftar. Kaldı ki, benim dikkatimi çeken başka bir şey de oldu. Taraftar her iki takıma da destek verdi."

"Fred'in oynamaması için tavsiyede bulundular"

"Fred için bize tavsiyede bulunmuşlardı, onun oynamamasını tavsiye ettiler. Gayriresmi bir tavsiyeydi bu. Ben bu oyuncu ile bir görüşme yapmıştım. Doktorun sorumlu tutulması gerekiyor bu durumdan. Resmi bir rapor mevcut. Sağlık raporundan bahsediyorum. 13 kilometre koşan bir oyuncunun ilaca ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Umarım 2. testi de geçecektir."

"Yüzde 50 şansımız var diyebilirim"

"Çok iyi bir maç oynadık. Sezon başında çok iyi bir ekibe karşı, çok güzel bir skor aldık. 0-0 tehlikeli bir skor, iyi ya da kötü olabilir. Her iki takım için de eşit şans var. Yüzde 50 şansımız var diyebilirim. Kendi ekibim adına konuşursam, ben beğendim. Tekrar ediyorum, çok iyi bir ekibe karşı oynadık."

Mircea Lucescu'nun basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının teknik direktörü Mircea Lucescu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıkları maçta kendi takımını beğendiğini söyledi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Rumen teknik adam, "Çok iyi bir maç yaptık. Sezon başında çok iyi bir ekibe karşı, çok güzel bir skor aldık. 0-0 çok tehlikeli bir skor, ama her iki taraf için de eşit şans var. Kendi ekibimi beğendim" diye konuştu.

İki takımın da galibiyeti istediğini aktaran Lucescu, "Bu iki ayaklı eşleşmenin ilk maçıydı. Her iki takımı da gördük. İlk yarıda bizim, ikici yarıda ise Fenerbahçe'nin şansı vardı. Gol pozisyonlarını dikkate alırsak, bizim daha çok şansımız olduğunu söyleyebilirim. Kendi takımımla ilgili gördüklerimden memnunum. Her iki takım için de 0-0 biraz kaygan bir skor. Bu durumda her iki takım da ikinci müsabakaya odaklanmalı" ifadelerini kullandı.

Mircea Lucescu, Fenerbahçe taraftarının olağanüstü bir atmosfer oluşturduğuna vurgu yaparak, "Bugün olağanüstü bir taraftar gördük. Türkiye'de herhangi bir statta bulunduğumda bu atmosferi hissediyorum ve takdir ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya Milli Takımı ile Copa America'da mücadele eden ve verdiği doping numunesi pozitif çıkan, Fenerbahçe karşısında oynattığı Fred'in durumunu yorumlayan Lucescu, "Komplike bir şey yok. Bize Fred'in oynamaması tavsiyesinde de bulunmuşlardı. Bu, gayri resmi bir tavsiyeydi. Bu bir testti. Onunla ilgili resmi bir karar mevcut. Muhtemelen doktorun sorumlu tutulması gerekiyor. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçecektir" şeklinde konuştu.