Millilerimiz en zor grupta !

Millilerimiz en zor grupta !
Güncelleme:

EuroBasket 2015 ilk turda en zorlu maçların, Türkiye, İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda'nın yer aldığı B Grubu'nda oynanması bekleniyor.

EuroBasket 2015'te B Grubu maçları, ev sahibi 4 ülkeden biri  Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak. 
 
Avrupa basketbolunun önde gelen ülkeleri Türkiye, İspanya, Sırbistan,  İtalya ve Almanya arasında ikinci tura çıkacak ilk 4 sıra için büyük bir  çekişmenin yaşanması beklenen turnuvanın en zor grubunda, İzlanda ise sürpriz  peşinde olacak. 
 
Türkiye yenilenmiş kadrosuyla başarı arayacak 
 
Ay-yıldızlılar, başantrenör Ergin Ataman yönetiminde yenilenmiş  kadrosuyla dereceye girmeye çalışacak. 
 
 Amerikan Basketbol Ligi  (NBA) ekiplerinden Milwaukee Bucks'ta forma  giyen Ersan İlyasova ve Philadelphia 76ers'ta mücadele eden Furkan Aldemir,  takımın kilit oyuncuları olarak göze çarpıyor. Türk vatandaşlığına geçerek Ali  Muhammed adını alan ve milli takıma dahil edilen Bobby Dixon da skorer kimliğiyle  "12 Dev Adam"ın eksik noktası oyun kurucu pozisyonunda çok şeyler beklenen  isimlerin başında geliyor. 
 
NBA'de New Orleans Pelicans'ta görev yapan Ömer Aşık sakatlık,  Oklahoma City Thunder oyuncusu Enes Kanter ise kadro tercihi nedeniyle millilerin  pota altında yokluğunu hissedebileceği oyuncular olarak dikkati çekiyor. 
 
Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda en büyük başarısını, ev sahipliği  yaptığı 2001'deki turnuvada gümüş madalya alarak yaşadı. 1949'da 4'üncü, 1951'de  6'ncı olan milliler, son iki turnuvada 2011'de 11'inci, 2013'te ise 17'nci sırayı  aldı. 
 
İspanya grubun favorisi 
 
Şampiyona tarihinin en başarılı takımlarından İspanya, kadrodaki  eksiklerine rağmen B Grubu'nun favorisi olarak göze çarpıyor. 
 
Sergio Scariolo'nun başantrenörlüğünü üstlendiği İspanya Milli  Takımı'nda NBA'den pota altı oyuncuları Chicago Bullslu Pau Gasol ve Nikola  Mirotic ile Real Madrid'in şampiyon kadrosundan Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez,  Sergio Llull ve Felipe Reyes takımın önemli parçaları olacak. İspanyollarda diğer  NBA oyuncuları Marc Gasol, Jose Calderon ve Ricky Rubio ile Barcelona'nın yıldızı  Juan Carlos Navarro, turnuvada yer almayacak. 
 
Avrupa Şampiyonası'nda 2009 ve 2011'de olmak üzere iki şampiyonluğu  bulunan İspanya, 1935, 1973, 1983, 1999, 2003 ve 2007'de ikinci, 1991, 2001 ve  2013'te üçüncü oldu. 
 
Sırbistan madalya adaylarından 
 
2014 FIBA Dünya Kupası'nın finalisti Sırbistan, İspanya ile B  Grubu'nun liderliği için yarışacak takımlardan biri olarak ön plana çıkıyor. 
 
Başantrenörlüğünü Aleksandar Djordjevic'in yaptığı Sırbistan Milli  Takımı'nda CSKA Moskova'nın oyun kurucusu Milos Teodosic, Fenerbahçe'nin skoreri  Bogdan Bogdanovic ve NBA'de Minnesota Timberwolves'a giden Nemanja Bjelica'nın  performansları belirleyici olacak. San Antonio Spurs'e transfer olan Boban  Marjanovic, Sırpların en önemli eksiği olarak dikkati çekiyor. 
 
Sırbistan, EuroBasket tarihinde en büyük başarılarını Yugoslavya  olarak katıldığı 1995, 1997 ve 2001'deki turnuvalarda altın madalya kazanarak  elde etti. Sırplar 2009'da gümüş, 1999'da bronz madalyaya ulaştı. 
 
 İtalya eski günlerini arıyor 
 
Geçmiş yıllarda büyük başarılara imza atan İtalya Milli Takımı, Avrupa  Şampiyonası'nda yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor. 
 
Simone Pianigiani'nin başantrenörlüğünü yaptığı İtalya, bir önceki  şampiyonada yer almayan NBA oyuncuları Danilo Gallinari ve Andrea Bargnani'nin  dahil olduğu kadrosuyla başarı kovalayacak. Bir diğer NBA oyuncusu Marco  Belinelli'nin yanı sıra Daniel Hackett ve Alessandro Gentile ile Fenerbahçe'den  Luigi Datome, İtalya'nın maçlarında gözlerin çevrileceği isimler olacak. 
 
Şampiyonada 1983 ve 1999'da altın madalya elde eden İtalyanlar, 1937,  1946, 1991, 1997'de gümüş, 1971, 1975, 1985 ve 2003'te bronz madalya aldı. 
   
Almanya ev sahipliği avantajını kullanma hedefinde 
 
Turnuvanın ev sahiplerinden Almanya, bunu avantaj olarak sahaya  yansıtmaya çalışacak. 
 
Başantrenör Chris Fleming'in çalıştırdığı Almanya Milli Takımı'nda NBA  yıldızı Dirk Nowitzki, 4 yıllık aranın ardından şampiyonada ülkesinin başarısı  için ter dökecek. Diğer NBA oyuncuları Atlanta Hawks'tan Denis Schröder, Utah  Jazz'dan Tibor Pleiss ile Heiko Schaffartzik ve Robin Benzing takımın önemli  isimleri olarak gösteriliyor. 
 
Avrupa Şampiyonası'nda tek altın madalyasını ev sahipliği yaptığı  1993'te kazanan Almanya, 2005'te de gümüş madalyaya uzandı. 
 
İzlanda ilk kez finallerde 
 
 İzlanda Milli Takımı, EuroBasket 2015 Elemeleri'nde başarılı olarak  finallere katılmaya hak kazandı. 
 
İlk turda Bulgaristan ve Romanya'nın yer aldığı, ikinci turda da Bosna  Hersek ve Büyük Britanya'nın bulunduğu grupta 2'şer galibiyet ve 2'şer  mağlubiyetle ikinci olan İzlanda adını finallere yazdırdı. 
 
Kanadalı Craig Pedersen'in başantrenörlüğünü üstlendiği İzlanda Milli  Takımı, tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.