Millilerden iyi prova !

Millilerden iyi prova !

Ay yıldızlılar, hazırlık maçında Lüksemburg'u 2-1 mağlup etti.

A Milli Takımımız, 1-1'lik Hollanda maçı sonrasında Lüksemburg ile hazırlık karşılaşmasına çıktı.

Josy Barthel Stadında, oldukça kötü bir zeminde oynanan maçı milliler kötü bir oyunla da olsa 2-1 kazandı. Millilerin golünü 4. dakikada Mevlüt Erdinç atarken Lüksemburg'un beraberlik sayısı 31'de Mario Mutsch'tan geldi. 87. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun golü skoru belirledi.

Türkiye, EURO2016 Elemeleri Grup maçında 12 Haziran'da Kazaksitan ile karşılaşacak.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile yapılan hazırlık maçında, A Milli Takım'ın Hollanda karşılaşmasındaki kadrosundan 9 değişiklik yaptı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda, Hollanda ile oynanan maçın ilk 11’inde sahaya çıkan oyunculardan Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gökhan Töre ve Burak Yılmaz Lüksemburg’a getirilmedi. Sarı kart cezası biten Arda Turan ise sahada takım kaptanı olarak yer aldı.

Bu futbolcuların yerine Terim; Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Şener Özbayraklı, Mehmet Ekici, Hakan Çalhanoğlu, Kazım Kazım, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç’i sahaya sürdü.

Hollanda maçının son bölümünde oyuna giren ve yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından milli takıma davet edilen Kazım Kazım ile Hakan Çalhanoğlu Lüksemburg karşısında ilk 11’de forma şansı buldu.

Ay-yıldızlı ekipte, hafif sakatlığı bulunan Alper Potuk da riske edilmeyerek, Lüksemburg maçı kadrosundan çıkarıldı.

Adana Demirspor’un eski kalecisi Lüksemburg teknik heyetinde

Futbolda uluslararası alanda önemli bir başarısı bulunmayan Lüksemburg Milli Takımı’nda, yardımcı antrenör ve kaleci antrenörlüğünü Türkiye’de futbolseverlerin tanıdığı bir isim yapıyor.

Bir zamanlar Adana Demirspor’un kalesini de koruyan Senad Arnautovic Lüksemburg teknik heyetinde yer aldı.

Gurbetçiler millileri yalnız bırakmadı

Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüksemburg’taki maçta gurbetçi taraftarlar da milli takımı yalnız bırakmadı.

Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Lüksemburg’a yakın ülkelerde yaşayan Türkler, maçtan önce Josy Barthel Stadı'na gelerek, milli takıma destek verdi.

Yaklaşık 8 bin 500 kişilik Josy Barthel Stadı’nın büyük bölümüne hakim olan Türkler, yaptıkları tezahüratlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye-Lüksemburg maçları

A Milli Futbol Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) mart ayı dünya sıralamasına göre 209 puanla 136. sırada yer alan Lüksemburg ile şimdiye kadar 6 maç yaptı. Bu karşılaşmalardan 5’ini kazanan, birini kaybeden Türkiye, attığı 11 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Alan Mario Sant karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Hazırlık karşılaşmasında Milli Takımımız, Lüksemburg'u 2-1 mağlup ediyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Milli takımımızda altıncı ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Arda Turan oyundan çıkıyor ve Ümit Kurt oyuna giriyor.

87.DK: Golün asistini Selçuk İnan yapıyor.

87.DK:GOOOLLL!!! Hakan Çalhanoğlu'nun golü ile 2-1 öne geçiyoruz. Orta alanın sol tarafında bulunan Selçuk İnan pasını Hakan Çalhanoğlu'a veriyor. Kaleyi cepheden gören bir noktada yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Hakan sağ ayağı ile çok sert vuruyor ve Tom Schnell'e de çarpan top kaleciyi yanıltarak ağlarla buluşuyor..

84.DK: Ceza yayı önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

83.DK: Ceza yayı önünde Selçuk İnan'a sert müdahalede bulunan Ben Payal sarı kart ile cezalandırılıyor.

82.DK: Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Aurelien Joachim şutunu çekiyor ancak Mert Günok üzerine gelen topu iki hamlede kontrol ediyor.

81.DK: Mario Mutsch'un pasına ceza yayı gerisinde hareketlenen Aurelien Joachim için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

79.DK: Enes Ünal'ün pası ile sağ kanatta topla buluşan Arda Turan için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

77.DK: Selçuk İnan'ın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Enes Ünal için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

77.DK: Lüksemburg'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Da Mota oyundan çıkıyor ve Tom Laterza oyuna giriyor.

76.DK: Milli takımımızda beşinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan çıkıyor ve Eren Albayrak oyuna giriyor.

74.DK: Lüksemburg takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Maurice Deville oyuna giriyor ve Chris Philipps oyundan çıkıyor.

71.DK: Ceza yayı üzerinde topla buluşan Umut Bulut pasını geri çıkarıyor. Ceza yayı gerisinde bulunan Selçuk İnan gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

71.DK: Milli takımımızda dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Selçuk İnan oyuna giriyor ve Mehmet Ekici oyundan çıkıyor.

69.DK: Arda Turan, hakeme itirazlarından dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

68.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu şutunu çekiyor ancak kaleci Jonathan Joubert köşeye iyi uzanarak topu son anda kornere çeliyor.

66.DK: Hakan Çalhanoğlu sol kanattan topla birlikte ceza sahasına girer girmez sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top direğin hemen dibinden auta çıkıyor.

63.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada Maxime Chanot'tan seken top Umut Bulut'un önünde kalıyor. Altıpasın sol köşesinde topu önünde bulan Umut gelişine sağ ayağı ile yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak Lars Gerson topun önüne yatıyor ve ona çarpan top kornere gidiyor.

62.DK: Sol kanatta Hakan Çalhanoğlu'na sert müdahalede bulunan Chris Philipps sarı kart ile cezalandırılıyor.

61.DK: Sağ kanatta topla buluşan Aurelien Joachim, Caner Erkin'den sıyrıldıktan sonra pasını hemen gerisindeki Laurent Jans'a çıkarıyor. Laurent Jans ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak kale çizgisindeki Şener Özbayraklı topa müdahele ediyor ve topu uzaklaştırıyor.

58.DK: Milli takımımızda üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyundan çıkıyor ve Enes Ünal oyuna giriyor.

57.DK: Mehmet Ekici'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin yanından az farkla auta çıkıyor.

56.DK: Ceza yayı önünde topla buluşan Arda Turan kaleciyi önde görerek aşırtma vuruşunu yapıyor ancak Jonathan Joubert topu rahatlıkla kontrol ediyor.

53.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner Erkin altıpas önüne ortasını yapıyor ancak Tom Schnell topu uzaklaştırıyor.

53.DK: Lüksemburg savunmasından seken topu önünde bulan Volkan Şen ceza yayı içerisinden şutunu çekiyor ancak kaleci Jonathan Joubert topu son anda kornere çeliyor.

51.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakan Çalhanoğlu ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

51.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Mehmet Ekici şutunu çekiyor ve Mario Mutsch'a çarpan top kornere gidiyor.

49.DK: Arda Turan'ın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Umut Bulut sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

46.DK: Milli takımımızda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mevlüt Erdinç oyundan çıkıyor ve Umut Bulut oyuna giriyor.

46.DK: Milli takımımızda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyuna giriyor ve Kazım Kazım oyundan çıkıyor.

46.DK: İkinci yarıya Lüksemburg başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Alan Mario Sant ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona eriyor.

45.DK: Sağ kanatta topla buluşan Laurent Jans yerden ortasını altıpas öne yapıyor ancak o noktada Mahmut Tekdemir'den seken topu Kazım Kazım uzaklaştırıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

42.DK: Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Lüksemburg defansı topu uzaklaştırıyor.

40.DK: Hakan Çalhanoğlu sağ kanattan ortasını altıpas içerisine açıyor ancak kaleci Jonathan Joubert çift yumrukla topu uzaklaştırıyor.

39.DK: Arda Turan sol kanattan ortasını ceza sahasına yapıyor. Penaltı noktasının solunda topla buluşan Mevlüt Erdinç topuk pasını Olcay Şahan'a veriyor. Olcay, penaltı noktasının sağından şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Kevin Malget'ten geri dönüyor.

36.DK: Sol kanatta topla buluşan Daniel Da Mota ortasını yapmak istiyor ama top, Şener Özbayraklı'dan geri dönüyor.

33.DK: Topla oynama oranlarında milli takımımızın büyük bir üstünlüğü bulunuyor.

30.DK: GOL! Lüksemburg, Mario Mutsch'un golü ile eşitliği yakalıyor. Orta alandan başlayan atakta Ben Payal pasını Mario Mutsch'a veriyor. Orta alanın sağ tarafında topla buluşan Mario Mutsch topu yaklaşık 30-35 metre sürdükten sonra ceza yayının sağ tarafından şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

30.DK: Orta alanın biraz ilerisinde sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici altıpas içerisine ortasını yapıyor ve kaleci Jonathan Joubert topu rahatlıkla kontrol ediyor.

27.DK: Karşılaşmanın bu dakikaları karşılıklı top kayıpları ile geçiliyor.

23.DK: Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta gidiyor.

22.DK: Aurelien Joachim'in pasına sol kanatta hareketlenen Daniel Da Mota için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

19.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda Mario Mutsch arka tarafa doğru ortasını yapıyor ancak topa kimse dokunamıyor ve top taça çıkıyor.

19.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Lars Gerson altıpas önüne ortasını yapıyor ancak savunmaya gelen Mevlüt Erdinç o noktada topa dokunuyor ve topu kornere gönderiyor.

16.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Mario Mutsch ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Mahmut Tekdemir topu uzaklaştırıyor.

14.DK: Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ceza sahasına ortasını yapıyor ancak topa kimse dokunamıyor. Arka tarafta boş kalan Kazım Kazım topu önünde buluyor ve ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

14.DK: Ceza sahası içi sağ tarafta topla buluşan Arda Turan son çizgiye indikten sonra pasını penaltı noktasının solundaki Hakan Çalhanoğlu'na çıkarıyor. Hakan, topu kontrol ettikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Laurent Jans'dan geri dönüyor.

14.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu altıpas önüne ortasını açıyor ancak Lüksemburg defansı topu uzaklaştırıyor.

10.DK: Şener Özbayraklı sağ kanattan ortasını altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Laurent Jans topu uzaklaştırıyor.

8.DK: Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak Lüksemburg savunması topu uzaklaştırıyor.

7.DK: Sağ kanatta topu kapan Kazım Kazım topla birlikte ilerledikten sonra ortasını yapıyor ancak altıpas içerisinde kaleci Jonathan Joubert topu rahatlıkla kontrol ediyor.

4.DK: Golün asistini Arda Turan yapıyor.

4.DK: GOOOLLL!!! Mevlüt Erdinç'in golü ile 1-0 öne geçiyoruz. Orta alanda topla buluşan Arda Turan uzun pasını ceza yayı gerisindeki Mevlüt Erdinç'e veriyor. Mevlüt, yüzünü kaleye döndükten sonra sağ ayağı ile ceza yayının hemen önünden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

1.DK: Alan Mario Sant ilk düdüğünü çalıyor ve maça milli takımımız başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

A Millilerin Josy Barthel Stadı'nda oynayacağı karşılaşma TSİ ile 21:15'te başlayacak.

Ay yıldızlılar maça Mert Günok, Şener, Ozan, Mahmut Tekdemir, Caner, Kazım, Mehmet Ekici, Arda, Hakan Çalhanoğlu, Olcay Şahan, Mevlüt Erdinç ilk 11'i ile çıkacak. Öte yandan Alper Potuk, hafif sakatlığı bulunması sebebiyle riske edilmemek için Lüksemburg maçı kadrosuna alınmadı.

Hazırlık maçında deplasmanda Lüksemburg ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın 92 yıllık tarihinde oynadığı toplam 523 maç içinde 249'unu özel karşılaşmalar oluşturdu. Milliler özel karşılaşmalarda 88 galibiyet, 66 beraberlik aldı, 95 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda 314 gol atıp, 367 golü kalesinde gördü.

Lüksemburg ile 7. randevu

Türkiye ile Lüksemburg A milli futbol takımları, yapacakları özel maçla 7. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 6 müsabakadan 5'ini Türkiye, birini Lüksemburg kazandı.

İkisi resmi, 4'ü özel, 2'si Türkiye, 4'ü Lüksemburg sınırları içinde yapılan karşılaşmalarda Türk Milli Takımı'nın 11 golüne, Lüksemburg 5 golle yanıt verdi.

Lüksemburg karşısında oynadığı ilk maçı kaybeden Türkiye, daha sonraki 5 karşılaşmadan galip ayrıldı.

İlk kez 1972 yılında karşılaşan ekipler, son maçlarını ise 2006'da Lüksemburg'da oynadı. Tarafların son teması olan 16 Ağustos 2006'da, maçın oynanacağı Josy Barthel Stadı'nda yapılan özel maçı teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, Fatih Tekke'nin golüyle 1-0 kazandı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) mart ayı dünya sıralamasında Türkiye 594 puanla 56, Lüksemburg ise 209 puanla 136. sırada yer alıyor.

LUKSEMBURG - TÜRKİYE

STAT:
Josy Barthel
SAAT: 21:15
HAKEMLER: Mario Sant (Malta)

LUKSEMBURG:Joubert, Chanot, Schnell, Jans, Philipps, Gerson, Mario, Holter, Bensi, Joachim, Deville

TÜRKİYE: Mert Günok, Şener, Ozan, Mahmut Tekdemir, Caner, Kazım, Mehmet Ekici, Arda, Hakan Çalhanoğlu, Olcay Şahan, Mevlüt Erdinç