Milli Takım'ın yeni golcüsü: Ferhat

Milli Takım'ın yeni golcüsü: Ferhat

Fernandao'nun damga vuran açıklamaları sonrası nasıl Türk vatandaşı olacağı tartışılmaya başlandı? İşte bu sorunun cevabı...

Başka ülke vatandaşlarının, Türk vatandaşı olabilmeleri için aranan şartlar:

18 yaşından büyük olmak. Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye’de 5 yıl ikamet etmiş olmak. Bundan kasıt, 5 yıl içinde toplam 6 aydan fazla Türkiye dışında bulunmamaktır. Türkiye’de yerleşmeye karar verdiğini; taşınmaz mal edinmek, evlenme, ticaret ve is merkezini başka memleketten Türkiye’ye nakletmek, sermaye yatırımı yapmak gibi davranışlarla teyit etmiş olmak.

İyi ahlak sahibi olmak. Sağlıklı olmak. Türkçe’yi en az meramını (derdini) anlatacak kadar konuşabilmek ve söyleneni anlamak. İyi bir gelire veya mesleğe sahip olmak.

İsmi de hazır: Ferhan Doğu

Fernandao’nun milli formayı giyip Türkiye adına oynamak istediğini açıklaması futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Konuşulan konulardan biri de eğer Türk vatandaşlığına geçerse alacağı isim oldu. Taraftarların bu konuda oldukça yaratıcı önerileri var.

Sosyal medyada paylaşılan yorumlarda Ferhat Doğru, Ferman Doğa gibi isimler genelde önplana çıkarken Brezilyalı forvetin adına en yakın isim olarak ise Ferhan Doğu olarak gösterildi. İsim konusu o kadar çok konuşuldu ki, eğer Fernandao, Türk vatandaşlığına geçerse isim bulmakta pek de zorlanmayacak gibi gözüküyor.

Tümspor