Milli Takım men edilebilir !

Milli Takım men edilebilir !
Güncelleme:

FIBA, 14 ülkeye mektup yollayarak, "ULEB Eurocup'a katılırsa men edileceksiniz" dedi.

ULEB’e savaş açan FIBA, daha önce aldığı karar doğrultusunda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 ülkeye mektup yollayarak, “Takımlarınız ULEB Eurocup’a katılırsa milli takımlar düzeyinde FIBA organizasyonlarından men edileceksiniz” dedi.

FIBA, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 Federasyona mektup yazıp, ‘20 Nisan’a kadar ULEB’le anlaşma sağlayan kulüpler hakkında gereğini yapmazsanız, A Milli Takımlar seviyesinde FIBA’nın organize ettiği hiçbir şampiyonaya katılamazsınız’ dedi.

Milli takımımız men edilebilir

Geçtiğimiz günlerde ULEB, bir açıklama yapıp Eurocup’a katılacak takımların listesini vermişti.

Buna göre Türkiye’den Galatasaray Odeabank, ULEB’le yeni bir anlaşma imzalamıştı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdeney’a gönderilen mektupta ‘Takımınız Galatasaray Odeabank İstanbul, ULEB’le sözleşme imzalamıştır. 20 Nisan’a kadar bu konu hakkında karar vermediğiniz takdirde milli takımlar düzeyinde FIBA organizasyonlarından men edileceksiniz” denildi. Bu mektup Türkiye’nin yanı sıra, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Litvanya, Polonya, İspanya, Ukrayna, Karadağ, Rusya ve Makedonya federasyonlarına da gönderildi.

Son kararı IOC verecek

Buna göre 2017’de Türkiye’de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’ndan önce haziran ve temmuz aylarında 3 ülkede Olimpiyat Elemeleri düzenlenecek. Sırbistan, İtalya ve Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’nin de elemelere alınmaması gündemde. Ama burada son kararı IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin) vermesi bekleniyor.

Galatasaray şampiyon olursa!

Galatasaray, Eurocup finalinde Strasbourg’u geçip şampiyon olursa doğrudan Euroleague’e katılacağı için sorun ortadan kalkmış olacak. ULEB, Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş’a da teklif götürdü ama bu iki kulübümüz henüz imza atmadı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, FIBA’ya 20 Nisan’a kadar bir cevap yazacaklarını belirterek, “Galatasaray büyük olasılıkla şampiyon olacak. Karşıyaka ve Beşiktaş’la da konuşup durumu anlatacağız. Bizim için bir tehdit unsuru ortada yok. Ama 2017’de Avrupa Şampiyonası düzenleyeceğiz. Dev takımların olmadığı bir şampiyonada madalya kazanmak ne kadar anlamlı olur orası da soru işareti” dedi.

Fanatik