MHK'ya soruşturma !

MHK'ya soruşturma !

Başkanlığa atanan Yusuf Namoğlu’nun kurduğu ekibin listesini Demirören’e ilettiği, herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde yeni kurulun en geç cuma gününe kadar açıklanacağı öğrenildi

Futbol Federasyonu tarafından istifaları alınan 10 kuruldan biri olan MHK’ye, başkan olarak Yusuf Namoğlu atanırken, görev yapacak üyelerle ilgili güvenlik soruşturması yapıldığı ortaya çıktı.

15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra devletin tüm birimlerinde olduğu gibi Türkiye Futbol Federasyonu’nda da başlatılan FETÖ operasyonu çerçevesinde tüm icracı kurulların başkan ve üyelerinin istifası alınmış, MİT ile birlikte yürütülen soruşturma neticesine göre yeni atamaların gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Bu doğrultuda önceki gün MHK Başkanı ve kurul üyelerinin istifasını kabul eden Federasyon, ilk olarak daha önce de bu görevi üstlenen Yusuf Namoğlu’nun ismini duyurmuştu. Namoğlu’nun kurduğu ekibin listesini TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e ilettiği yapılacak güvenlik soruşturması neticesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde yeni kurulun en geç cuma gününe kadar açıklanacağı öğrenildi.

Araştırılıyor
Diğer dokuz kurulla ilgili yapılan soruşturmaların tamamlanma aşamasına geldiği ve bunlarla ilgili atamaların en kısa sürede açıklanacağı belirtildi. Soruşturmada tüm kişilerin söz konusu terör örgütünün Türkiye’deki mali yapılanmalarıyla ilişkilerinin de araştırıldığı, alınan kararların da bu doğrultuda verildiği ileri sürüldü.

105 kişi görevden alındı
Türkiye Futbol Federasyonu yürüten FETÖ soruşturması kapsamında 105 kişinin görevine son verildiğini bildirildi. TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan ilk açıklamada, “Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine 94 kişinin TFF ile ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen kişiler arasında klasman ve bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemciler yer almaktadır” denildi.

TFF akşam saatlerinde ise “Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine Temsilciler Kurulu’nun bir üyesinin istifasını kabul etmiş, müsabakalarda görev alan 10 temsilcinin ise kurumla ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen temsilciler arasında bir Üst Klasman Temsilcisi, bir Federasyon Güvenlik ve Akreditasyon Temsilcisi ile 8 klasman temsilcisi yer almaktadır” açıklamasını yaptı.

Milliyet