Mesut Bakkal zehir zemberek

Mesut Bakkal zehir zemberek

Gaziantepspor'da istifa eden Mesut Bakkal, gitmeden bir gün önce içini döktü.

Gaziantepspor'da istediğini yapamayan ve yönetimle anlaşarak görevinden istifa eden Mesut Bakkal, gitmeden bir gün önce içini döktü.

Sezon başında Gaziantepspor'un başına ekibiyle birlikte gelen teknik direktör Mesut Bakkal Gaziantep'i ve Gaziantep halkına kısa süre içerisinde çok çabuk kaynaştığını ve unutulmayacak anılar yaşadığını ifade etti.

Bakkal, yaşanan maddi krizin artık üst seviyelere tırmandığını belirterek, "Takımın 10 maçlık içerde alacak parası var. Ben bu takımın 3 maçlık alacağını verin ayağa kaldırayım dedim. Ancak, futbolculara ödeme yapılmadı. Buna rağmen futbolcularla görüşüp, maça hazırladım. Onlarla tek tek konuşup, bu takımı ayağa kaldırmamız gerektiğini ifade ettim. Futbolcularım bunları anlayışla karşılayıp sabrettiler." dedi.

JANDARMA GÖLGESİNDE İDMAN

Bakkal takımda sadece futbolcuların alacağının bulunmadığını, belirterek, "Kulübe jandarma nezaretinde hacze geliniyor. Ben bu futbolcuları jandarma nezaretinde hacze gelenlerin önünde maça hazırlıyordum. Yabancı oyuncumuz Deumi Kulübün kapısında bekleyen jandarmayı görmesin diye Hayati hoca sahanın içinden depar atarak oyuncumuzun önünü kesip yolunu değiştiriyor. Biz hangi şartlar altında bu futbolcuları maça hazırlıyoruz. Artık geri kalanını siz hesap edin." dedi.

Takımın çok olumsuz ortamda maçlara hazırlandığını söyleyen Bakkal, "Kulübün elektrikleri kesiliyor. Yakıtı bitiyor. İdman yapamıyorduk. Otobüs gelsin diyorum. Otobüs yok. Servis aracına biniyoruz. Araç çalışmıyor. Araçlarımız hacizli. Zurita'nın arabasına polis kontrolünde hacizli olduğu için el koyuluyor. Tesislere ekmek veren Has Ekmek yetkilisi tesisten içeri giriyor ve bağırıyor. Artık ekmek vermeyeceğim. 4 milyarlık borcu ödeyin diyor. Kargo geliyor. Para olmadığı için ücreti ödenemiyor. Yağan yağmurda saha çamur olmuş. Düzeltilmesi lazım. Silindiri çalıştırın diyorum. Yakıt olmadığı için çalıştırılamadığını öğreniyorum. Sucu, su vermiyor. Düşünün artık, bu futbolcuları nasıl konsantre edeceksiniz. Son dakika da gelen goller hep bu konsantrasyonlardan dolayıdır." diye konuştu.

FERİBOT PARASI

Teknik Direktör Mesut Bakkal, Gaziantepspor'u Türkiye'ye kötü tanıttığını söyleyen kişilerin niyetlerini çok iyi anladığını söyledi.

Bursa maçına feribotla geçişi sırasında yaşananları ise Bakkal, şöyle anlattı:

"Yanımızda bir tek yönetici yok. Menajerde İstanbul'da bulunuyor. Mecburen feribot parasını ben ödemek zorunda kaldım. Bunun lafı bile olmaz. Ama bu tip olaylar için tedbirli olmak zorundayız. Manisa deplasmanında 2 milyar paramı ve laptopum çalındı. Ben öyle çok para yanımda taşımam. Feribot olayı gibi bir olayla karşılaşmamak için tedbiren yanıma almıştım."

TEDAVİLERİ KREDİ KARTIYLA

Bakkal, Bülent Bölükbaşı ve Ergün' Ankara'daki tedavilerini kendi kredi kartlarından karşıladıklarını belirterek, "Bülent ve Ergün'ün sakatlıkları devam ettiği süreçte, tedavilerini yaptırmaları için Ankara'ya gönderdik. Bu iki futbolcumuzda tedavi masraflarını kendi ödedkredi kartlarından iler" şeklinde konuştu.

Bakkal, Bülent'in idmanda 41 yerine 44 numara ayakkabı giymek zorunda kaldığını belirterek, "Adam sezon başında size büyük umutlarla transfer olmuş, sakatlıktan yeni kurtuluyor. Adamın ayağı 41 numara ama bizde 41 numara ayakkabı yok, Bülent sen idmanlara 44 numara ayakkabı ile çık diyoruz. Bülent çocuk idmanlara ayağından 3 numara büyük ayakkabılarla çıktı. Yine bu adam sesini çıkarmadı. Çünkü düzelir aslanım iyi olacak diyorduk" dedi.

TESİSLERDE KALDIK

Bakkal, kendisinin ve yardımcılarını sözleşmesinde otelde kalacakları yönünde şartlar olduğunu ancak, kulübe maddi külfet olmasın diye tesislere taşındıklarını belirterek, "Biz Gaziantep'e gelirken, ben ve yardımcılarım ve kulübün Genel Menajerimiz Hasan Çetinkaya otelde kalacaktık. Ancak, baktık ki, bu kulübe ayda 20 bin YTL civarında masraf getiriyor. O zaman dedim ki hadi arkadaşlar tesislere taşınıyoruz. Günün 24 saatini tesislerde çalışarak geçirdim. Ancak, sorunlar bitmek bilmiyor. Gözümü her kapayıp açtığım da bir yeni sorunla karşılaşıyordum. Tesislere avukatlar girip çıkıyor. Bu şartlarda biz bu takımı ayakta tutmaya çalıştık.

AYAKKABILAR ÇAMAŞIR MAKİNASINA

Bakkal futbolcuların idmanda giydikleri ayakkabıları yıkatarak deplasmana giderken de giydiklerini belirterek, "Futbolcuların idmanda giydikleri ayakkabıyı idman biter bitmez, malzemeciye toplatıyor, çamaşır makinesinde yıkatıp deplasmana gitmeden önce yeniden futbolculara dağıtıyorduk. Futbolcular üzerlerindeki tişörtler 5-6 aylık, kimisinin rengi atmış, kimisi yırtılmış, bu futbolcular, bu şartlarda maç kazanmak için çaba sarf ediyorlardı. Biz bu futbolcuları o şartlarda maçlara motive etmeye çalışıyorduk." diye kaydetti.

DE NİGRİS'İN SÖZLEŞMESİNİ YENİLEDİM

Bakkal, geldiğinde Nigris'in kalacak takımda kalacak futbolcular listesinde isminin bulunmadığını ifade ederek, "Biz ilk geldiğimizde Nigris'in göndermeyi düşünüyorlardı. Adamın bonservisine baktım her yönüyle ben futbolcuyum diyor. Nigris'le oturup konuştuk. Kendisiyle çalışmak istediğimi söyledim. Ancak, kendisinin sözleşmesindeki paranın da çok yüksek olduğunu anlatıp yeni bir sözleşme yaptık. 3 milyon 400 Euro'luk sözleşmesini yırtıp, yıllık 400 bin Euro'dan bu futbolcuyla yeniden anlaştık. Bu gün Nigris takımın en değerli oyuncularından birisi ve bir çok kulüpten de transfer teklifleri alıyor." dedi.

Mesut Bakkal'ın konuşmasında en ilgi çekici konu ise Hadzıbegiç ve Melliti oldu. Bakkal, bu olaydan dolayı Gaziantepspor'un 3 puanının silinmesi ve hatta küme düşürülmesine kadar gidecek bir kararın çıkma ihtimali olduğunu söyledi. Mesut Bakkal, " Melliti ve Hadzıbegiç ile ilgili Gaziantepspor'un savunması isteniyor. Yapılmadığı iddia edilen ödemeden dolayı aleyhe bir karar çıkarsa Gaziantepspor için asıl sıkıntı o zaman başlar. Verilecek kararlar arasında 3 puanın silinmesi ve küme düşme bile var" dedi.

200 BİN YTL ALACAĞIM VAR

Bakkal 200 Bin YTL alacağının olduğunu belirterek, "Ben kulüpten 5 kuruş para almadan ayrıldım. Tabiî ki, Gaziantepspor'da kimsenin alacağı kalmamıştır. Ancak, bana paracı diyenler tüm bunları gözden geçirsinler. Ya menfaatleri benle ters düştü, ya da benden bir beklentileri vardı. Yoksa bunun dışında ben hiç kimsenin kalbini kıracak bir hareket yaptığıma inanmıyorum. Benim telefonlarım tüm basın mensuplarına da 24 saat açıktır. Bunu da Gaziantep basını çok iyi bilir." dedi.

10 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Bakkal, Başkan Kızıl'la önceki gün gece yaptıkları görüşmenin 10 dakika sürdüğünü belirterek, "Takım parasal sorun nedeniyle 2 gün idmana çıkmadı. Bunu herkes biliyor. Bu olaya basına da yansıdı. Futbolculara alacaklarının çok altında para gönderdikleri için futbolcularda gönderilen parayı almadılar. Başkanla sadece 10 dakika görüştüm. Ben gidiyorum dedim ve istifamı sundum. Bundan sonra Gaziantepspor'un yolu açık olsun. Umarım bundan sonra her şey istedikleri gibi olur." dedi.

Bakkal, alacağı 2 aylık maaşını tesislerde çalışan personele bağışladığını belirterek, "Benim Gaziantepspor'da 2 aylık alacağım var. Bunları burada çalışan personele dağıtsınlar. Bana paracı deyip belden aşağı çalışanlar da benim ne kadar paracı olduğumu daha iyi anlamış olurlar." diye konuştu.

Bakkal, Gaziantepspor'a gelmeden önce çok teklif aldığını ama verilmiş sözü olduğu için buraya geldiğini söyledi. Lig devam ederken bazı kulüplerden yine teklif almasına rağmen Gaziantepspor'u çalıştırdığı ve gitmesinin etik olmadığı için geri çevirdiğini kaydetti.