''Messi ve Neymar gelebilir''

''Messi ve Neymar gelebilir''

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, GSTV'de yayınlanan Gündem Özel programında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Özbek, "Galatasaray zaten yıldızlar topluluğu. Dünya devi Almanya ve Hollanda’nın 10 numaraları Galatasaray’da oynuyor. Geriye kalanlar Messi ve Neymar. Belki onlarda bir gün Galatasaray’a gelebilirler" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, GSTV'de yayınlanan Gündem Özel programında canlı yayında açıklamalarda bulundu.
 
Başkan Özbek'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:
 
"Biz her adımda yapacağımız projeleri Genel Kurul ile paylaşacağımızı söyledik. Önümüzdeki adımları Genel Kurul ile atmak istiyoruz.
 
Galatasaray Kulübü'nün 110 yıllık bir geçmişi var. Geçmişe bağlı olarak büyük başarı çizgisi var. Buna bağlı olarak mali ve idari sorunlar da birikerek bugüne geliyor.
 
Galatasaray büyük bir holding. Kendi kaynaklarının yanı sıra finansman kuruluşları ile irtibatta olması gerekiyor. Bankalara borçlarımız var. Ekonominin dinamikleri değişebiliyor, biz bazı borçların yapılanmasını gündeme getireceğimiz gibi faiz durumlarını konuşacağız. Bu yüzden yetki istiyoruz.
 
Ben Galatasaray’da kaldığım sürece projeler üretmek ve Galatasaray’a kaynak üretmek istiyorum.
 
Kesinlikle Galatasaray’ın gayrimenkulünü satmak istemedim ve düşünmedim. Aksine ben yeni gayrimenküller kazandırmak istiyorum.
 
Bugün üreteceğimiz projelerle ilgili olarak Genel Kurul’un tekrar onayına gidiyoruz. Genel Kurulları tekrarlayacağım. Galatasaray Spor Kulübü’nün asıl sahibi Genel Kuruldur. Biz emanetçiyiz.
 
Bir dönemi iki seçim 3 başkan ve dördüncü yıldız ile kapattık. Yoğun bir süreç yaşandı. Bunun getirdiği pozitif katkılar olduğu gibi bazı negatiflikler de yaşandı.
 
Yaşadığımız süreç kıskanılacak bir süreç. Bu başarı Galatasaray’da kurumsal yapının ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor.
 
Yönetimler değişiyor ancak Galatasaray kupa kazanmaya devam ediyor. 
 
Transferler teknik kadronun isteği doğrultusunda yapılıyor. Scout ekibimiz var ve dünyanın her yerinden futbolcuları izleyip bize detaylı raporluyorlar. Teknik ekip scout ekibi ile toplantı yapıp, eksiklikler doğrultusunda karar alınıyor. Bu iki ekibin toplantısından sonra raporlar yönetimin önüne geliyor.
 
Bugüne kadar yaptığımız transferler son derece gündemde kaldı. Özellikle Bilal’in transferi. Teknik ekip rapor verdi ve milli oyuncu. Kendisini çok beğeniyorum ve izledim.
 
Sabri şampiyon takımın sağ beki ve bize 19 yıldır hizmet ediyor. Hamza hocanın verdiği raporda Sabri’nin takımda kalması isteniyor.
 
Yapılan transferlerin iyi mi kötü mü olduğunu görmek için sahada onları izlemek gerekiyor. Bu iki oyuncu için yapılan tenkitleri maksatlı buluyorum.
 
Taraftarlara hep söylüyorum. Diyorum ki biraz sabırlı olun. Bizim önümüzde hazırlanmak için yeteri kadar zaman var. Biz Podolski olayında da herkes gördü. Çok önceden beri izliyorduk ve transferi bitirmek için aceleci davranmadık. Galatasaray’ın menfaatini düşündük, herkes ne kadar uygun ve Galatasaray’a yakışan bir transfer olduğunu gördü.
 
Galatasaray zaten yıldızlar topluluğu. Dünya devi Almanya ve Hollanda’nın 10 numaraları Galatasaray’da oynuyor. Geriye kalanlar Messi ve Neymar. Belki onlar da bir gün Galatasaray’a gelebilirler.
 
İlk 11’e girecek isimlere yöneldik. Bunlardan ilk Podolski idi. Devamı gelecek…
 
Takımımız yaşlandı. Önümüzdeki dönemleri düşünerek takımı gençleştirmek istiyoruz. Yetenekli isimleri bu sezon takıma kazandıracağız.
 
Sneijder şampiyon takımın 10 numarası ve dünyaca ünlü bir yıldız. Yönetimin hiçbir zaman Sneijder’i bırakma düşüncesi yok."