Melo, Alex de Souza'yı yok saydı

Melo, Alex de Souza'yı yok saydı

Felipe Melo Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza'yı bir kenara koydu, kendisini Türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük Brezilyalı ilan etti.

Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra İtalya'nın Inter Kulübü'ne transfer olan Felipe Melo, Alex de Souza'yı kızdıracak bir açıklama yaptı. Melo, Brezilya'nın Fox Sport kanalına İtalya'dan telefonla bağlanarak verdiği röportajda Çizme'deki durumunun yanı sıra Türkiye günlerinden de bahsetti.
 
Sarı-kırmızılı forma ile kazandığı şampiyonluklara dikkat çeken yıldız futbolcu, "Türkiye'den, orada bir iz bırakarak ayrıldım. Dört yıllık sürede, kazanılan kupalar açısından Türk futbol tarihindeki en büyük Brezilyalı olmayı başardım" dedi.
 
Felipe Melo 2011 ile 2015 arasındaki dönemde üç lig şampiyonluğu yaşadığı Galatasaray ile iki kez Türkiye Kupası, üç kez de Süper Kupa kazanmıştı. Alex de Souza ise 2004 ile 2012 arasında, Melo'dan iki kat daha fazla süre Türkiye'de top koşturdu. Alex'in ise sarı-lacivertli formayla üç lig şampiyonluğu bulunurken, bir kez Türkiye Kupası, iki kez de Süper Kupa sevinci yaşadı.
 
"Inter'de de aynısını yapacağım"
Brezilyalı yıldız futbolcu Galatasaray'daki başarısını Çizme'de de sürdürmek istediğine de dikkat çekti ve "Inter'de de tarih yazmak istiyorum. Daha ilerisini ise bilemiyorum. Şu an için Brezilya'ya dönme planım yok" diye konuştu.
 
"Flamengo teklif yaptı"
Ülkesinden bazı kulüplerin kendisine teklifte bulunduklarını da açıklayan Felipe Melo şöyle devam etti: "Flamengo beni istedi. Bu yüzden babamla bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdiler. Bu kulüpte oynamak için gülünç bir rakamı istediğimi bile dile getirdiler. Cruzeiro da benimle ilgilendi ama ciddi değildi. Nabız yoklama şeklindeydi".

Milliyet