Mehmet Topal taktiği

Mehmet Topal taktiği

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçının son çalışmasını dün akşam Lviv Arena’da yaptı..

Pereira maç saatine kadar sakatlığı geçse bile idman eksiği yüzünden ilk 11’de forma vermeyi düşünmediği yıldız futbolcuyu da Ukrayna’ya götürdü. Topal’ı yedeğe çekecek olan Portekizli hocanın, Meireles’e görev vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk maçının son çalışmasını dün akşam Lviv Arena’da yaptı. Teknik Direktör Vitor Pereira ilk 15 dakikası basına açık olan idmanda karşılaşmanın taktiği üzerinde durdu.

Sol alt adalesindeki sakatlık yüzünden ilk maçta 65 dakika sahada kalan ve karşılaşmanın ardından sürekli takımdan ayrı çalışan Mehmet Topal da Ukrayna kafilesinde yer aldı. Ancak Pereira’nın maç saatine kadar sakatlığı geçse de antrenman eksiği bulunan Mehmet’in yerine orta sahada Raul Meireles’e forma vereceği öğrenildi.

Rövanş maçında forma giyme şansı olan Mehmet Topal’ı kadroya alan Pereira, Shakhtar Donetsk teknik heyetinin kafasını karıştırdı. Portekizli hoca benzer bir taktiği ilk maçta da yapmış ve Gökhan Gönül’ün sakatlığı maç saatine kadar herkesten gizlenmişti.

Fenerbahçe’de ilk karşılaşmadan farklı olarak kadroda diğer bir değişiklik ise sağ kanatta yaşanacak. Geçen sezondan kalan cezası yüzünden İstanbul’da forma giyemeyen Şener Özbayraklı bugün ilk 11’de sahaya çıkacak.

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz’un sakatlıkları, Şener’in cezası yüzünden Kadıköy’de sağ bekte görev yapan Hasan Ali ise bu kez yedek soyunacak.

Sarı-lacivertli takımın hücum hattında Moussa Sow ve Fernandao yer alacak. Robin van Persie’nin ise yine yedek soyunması bekleniyor.

Vitor Pereira’nın ilk 11’de düşünmediği Mehmet Topal dün akşam takımla birlikte çalıştı.