Mehmet Kara ''haftanın en iyisi''

Mehmet Kara ''haftanın en iyisi''

Paderborn'u şampiyonluğa taşıyan Mehmet Kara, haftanın futbolcusu seçildi.

Almanya 2. Ligi'nde oynadığı futbol ve attırdığı gollerle Paderborn'u şampiyonluğa taşıyan Mehmet Kara, haftanın futbolcusu seçildi.

Alemannia Aachen deplasmanında 3-0 galip gelen Padernborn üçüncü sıraya yükselirken, Erzgebirge Aue-FSV Frankfurt maçında her iki takımda yer alan Türk futbolcular göz doldurdu. Frankfurt'ta Ümit Korkmaz, Paderborn'da ise Yasin Kocatepe yedek kulübesinden çıkamadı.

ÜSTÜN PERFORMANS GÖSTERDİ

Almanya 2. Ligi'nde zirve yarışı veren Padernborn'un oyun kurucusu 28 yaşındaki Mehmet Kara oynadığı futbolla haftanın en iyi futbolcusu seçildi. Aachen deplasmanında 3-0 galip geldikleri karşılaşmada her üç golün hazırladığı gibi oynadığı futbollarda gönüllere taht kuran Mehmet Kara, "Hedefim Bundesliga'da top koşturmak. Güçlü Aachen deplasmanında 3-0 galip gelerek Bundesliga'ya yükselme yolunda iyi bir yol aldık. Bu maçta disiplinli ve zamanlamayı iyi uyguladık. Tam zamanında gelen gollerle haftayı üç golle ve üç puanrla kapattık. Kazandığımız için mutluyum" dedi.

FRANKFURT'U LİDERLİKTEN ETMİŞTİ

İki hafta öncesi Eintracht Frankfurt karşısında 4-2 galip gelirken de takımının en iyisi olan Mehmet, Frankfurt'u liderlik koltuğundan indiren iki golün asistini yapmış, bir golü de kendisi filelere yollamıştı. Tekniği, şutları ve oyunu okuması bakımından üstün performans gösteren Mehmet'in Frankfurt maçında attığı gol, ayın golü yarışmasına girecek aday goller arasında gösteriliyor. 1 Kasım 1983 Almanya'nın Werne kasabasında doğan Mehmet Kara, 2011 yılında Padernborn'a transfer oldu. Almanya'da SuS Oberaden takımında futbola başlayan ve 2003 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a giderek Türkiye 2. Ligi'nde mücadele eden Mehmet Kara, yarım sezon sonunda Gaziantepspor'a geçerek Türkiye Süper Ligi'nde oynadı. Sakatlığı nedeniyle futbola bir yıl ara vermek zorunda kalan Mehmet, 2007 yılı başında Hammer SpVg formasını giymeye başladı. Preußen Münster ile 4. ve 3. liglerde şampiyonluk yaşayan Kara, SC Paderborn'da ilk maçına 17 Ağustos'ta Hansa Rostock karşısında çıktı.

BUNDESLİGA 2'DEKİ TÜRKLER

Erzgebirge Aue'nin FSV Frankfurt'u 4-3 mağlup ettiği, gol duellosu şeklinde geçen maçta her iki takımda yer alan Türk futbolcular göz doldurdu. FSV Frankfurt'ta Şamil Cinaz ile Zafer Yelen, atılan üç golde asist yaparak pay sahibi olurken, Aue'de oynayan Halil Savran ile Koçer, takımlarını galibiyete taşıdılar. İkinci gole asist yapan Guido Koçer, takımının dördüncü ve son golünü de kendisi kaydetti. Aue'nin golcüsü Halil Savran ise, takımın ilk golünü hazırladı. Lig lideri Fürth'de, Duisburg deplasmanında 2-0 galip geldikleri karşılaşmada Sercan Sararer başarılı olurken, Karlsruhe'deki Türk genç milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu iyi bir oyun göstermesine rağmen takımının Düsseldorf karşısında 5-0'lık farklı yenilgisini önleyemedi

ANTRENÖR ORAL VE KALECİ RAMAZAN YÜKSELİŞTE

Ligin alt sıralarında yer alan FC Ingolstadt, yeni teknik direktörü Tomas Oral'la yükselişe geçti. Türk antrenör Thomas Oral yönetimindeki FC Ingolstadt, kaleyi koruyan Ramazan Özcan'ın başarılı kurtarışlarıyla zorlu rakibi Union Berlin ile 3-3 berabere kalırken, son saniyede galibiyeti kaçırdı. (Hürriyet)