Mehmet Demirkol: ''O ırkçıların başını küçükken ezeceksin''

Mehmet Demirkol: ''O ırkçıların başını küçükken ezeceksin''

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol Beşiktaş'ın Kiev'de 6-0 kaybettiği maçı ve günün öne çıkan haberlerini yorumladı.

Dinamo Kiev-Beşiktaş maçında yaşanan skandal hakem kararlarına değinen Demirkol, Kiev'de Beşiktaş taraftarına saldıran Ukraynalılar için de ‘Bu ırkçıların başını küçükken ezeceksin' yorumunu yaptı. İşte Demirkol'un açıklamalarından satır başları:

"HAKEM HATASIDIR ABOUBAKAR'I ATMAK"
Dün geceki penaltının bir açıklaması yok. Diyelim ki penaltı… Kırmızı kart mümkün değil verilemez. Hatalı penaltı kararı kadar hakem hatasıdır Aboubakar'ı atmak. Hatta daha büyük hakem hatasıdır. Aboubakar hata yaptı kabul ediyorum ama Thomson hakem olsa Aboubakar'ı atmazdı.

"ŞİMDİ ANLADINIZ MI ŞENES ERZİK'İN DEĞERİNİ"
Burada bir paket var. Bu işler öyle olmuyor. Bu işler Şenes Erzik ile oluyor. Anladınız mı şimdi onun değerini? Servet Yardımcı mı gidecek? Gitsin bir an önce… Yerler bizi yoksa!
Buna cesaret edemeyecek hakem. Bu kadar kolay olmamalı. Bu kadar kolay olmamasını sağlayacak olan şey de diplomasıdır. İki kırmızı kartı da kabul etmiyorum yani. %100 kabul etmiyorum. Orda bir tane Şenez Erzik olacak hemen. Ben kıyak istemiyorum eşit olmak istiyorum yanlış anlaşılmasın.

"BEYİN HASTALIĞI BU IRKÇILIK"
Polonya'da ve Ukrayna'da bu ırkçılık olayı maalesef çok var. Sizden üstünüm ben diyorlar. Bu iri yarı, pembe yanaklı, burnu şişik ırkçı adam herkesi kendisinden üstün görüyor. Bunların beyin hastalığı var. Bu insanlar nasıl kendilerini başka bir insandan üstün görürler, beyin hastalığı bu. Bu kafayı ben hiç anlamıyorum. Ve bunların başlarının çok ağırtılması lazım. Bunların başını küçükken ezmek lazım bu ırkçıların.

"ŞENOL GÜNEŞ'İN ANALİZ YAPMASI LAZIM"
Şenol Güneş bu kadar kolay kopmanın analizini yapması lazım. Özellikle Tosic'in ve Oğuzhan'ın nasıl bu kadar darmadağın olduğunun analizini yapması lazım. Nasıl Volkan Şen geçen sene 6 aya mal oldu. Bunların da gelecek için analizinin yapılması lazım daha büyük dertlere sebep olmaması için. Tamam %80 hakem ama %20 de nlara bakıcaksın diyorum ben.

"TOSİÇ MAÇA GELMEMİŞ"
İlk goldeki hata 3.goldeki hatadan daha büyük bir hata. Tosic hiç gelmemişti maça. Tamam kimse kendinde değildi ama Tosic hiç gelmemiş ki. Taça çıkmış top için gidip hakeme itiraz ediyorsun. Niye ediyorsun kardeşim gitsene içeriye orda.

"3 HAKEM LOBİSİ DİYE BİR ŞEY VAR"
Ben burda sabah akşam saçmalıyorsam futbol yorumculuğunu mu kaldırıcaz. Hayır beni kaldırırsın o zaman. Hakem hata yapıyorsa onu kaldırır başkasını getirirsin. 6 hakem de yetmiyor. Hayır ne 6 tanesi 10 tane olacak. Amerikan futbolunda 13 tane var. Tam karşısında olsa bir tane oyun bitecek. 10 tane 12 tane olsun hakem. 3 hakem lobisi diye bir şey var. Hakemler istiyor ki iktidarı bölünmesinler. O yüzden 3'te kalıyor o sayı.

OYNADIĞIN ZAMAN KİMSE ÖZEL HAYATA BAKMIYOR"
Arda'nın biraz daha neşeli olmasını bekliyorum. Herhalde çıkan haberlere falan kafası takıldı. Messi'ye yaptığı ver kaç attırdığı golde çok hızlı düşündü. Messi kadar hızlı düşündü. Kimsenin aklına gelmedi mesela o. Savunmayı bir dağıttı orda. Top oynadığın zaman kimse özel hayatına falan bakmıyor.

"OBRADOVİC MİLLİ TAKIM'A OYUNCU YOLLASIN"
Obradovic'ten şunu rica ediyorum. Türk Milli Takım'a oyuncu göndersin önce. Yani Aziz Yıldırım Milli Takım'ı çalıştırsın diyor. Ben de diyorum ki Milli Takımı çalıştırmasa bile oyuncu yollasın. Takımda Türk oyuncu yok çünkü. Ergin Ataman hoca moca değil demek istiyor bunu söyleyerek Aziz Yıldırım.