M'bia için operasyon

M'bia için operasyon

Trabzonspor'un yıldızı M'bia rica etti, Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve ailesi teröristlerden kurtarıldı.

Terörün acı yüzü ve futbolun gücü birleşti bu hikayede... Trabzon’un bu sezon en flaş transferi olan Stephane Mbia’nın ailesinin yaşadığı köye, bir süre önce Boko Haram (Eğitim Haram) terör örgütü saldırmıştı.
 
İnsanları katleden teröristlerin kanlı infazlarının görüntüleri; tüm dünyayı olduğu gibi Kamerunlu’yu da dehşete düşürmüştü. Saldırı fotoğrafları ile iyice telaşlanan M'bia, durumu Trabzon Yönetimi’ne aktarmıştı. Ailesinin hayatından endişe eden M'bia, Bordo-Mavililer’den yardım istemişti.
 
AİLESİNE DÜN GECE KAVUŞTU
Bunun üzerine M'bia’dan sakin olmasını isteyen yönetim, yıldız oyuncuya ailesini kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 
Hemen Dışişleri Bakalığı ile iletişime geçen yöneticiler, Ankara’ya giderek durumu yetkililere iletti. Harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, Kamerun Büyükelçiliği ile temas kurarak Mbia’nın ailesinin güvenli bir bölgeye aktarılmasını sağladı. Vize ve ulaşım işlemleri de kısa sürede tamamlanan aile, dün akşam saatlerinde Türkiye’ye geldi.
 
‘BORCUMU SAHADA ÖDEYECEĞİM'
Trabzon Yönetimi’ne teşekkür eden M'bia, “Bu yardımınızı hayatımın sonuna kadar asla unutmayacağım. Sizlere çok teşekkür ederim. Başta başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere hepinize minnettarım. Annem, babam ve iki kardeşim şu an emin ellerde. Artık kafam rahat ve kendimi tamamen futbola vereceğim. Bu iyiliğinizin karşılığını sahada ödeyeceğim” diye konuştu.