Mario Gomez İstanbul'a geldi !

Mario Gomez İstanbul'a geldi !

Beşiktaş'ın, Fiorentina'dan Mario Gomez'in kiralandığını Borsa'ya bildirdiği yıldız golcü İstanbul'a ayak bastı.

Beşiktaş'ın Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Alman golcü futbolcu Mario Gomez İstanbul'a geldi. Gomez saat 15:05'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Yıldız futbolcuyu coşkulu Siyah Beyazlı taraftarlar karşıladı.

 "BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

BJK TV'ye konuşan Gomez, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Takımla olmak için sabırsızlanıyorum. Herkese buradan 'merhaba' diyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

İşte maliyeti

Beşiktaş, Fiorentina'dan Mario Gomez'in kiralandığını Borsa'ya bildirdi. Gomez'in satın alma opsiyonu Beşiktaş'ın elinde olduğu öğrenildi.

Beşiktaş böylece UEFA ile yaptığı mali disiplin anlaşmasına da uygun hareket etmiş oldu.

Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı açıklama şöyle:
 
Mario Gomez'in Şirketimize kiralanması konusunda Fiorentina kulübü ile opsiyonlu olarak anlaşmaya varılmıştır.
 
Mario Gomez'e,
-2015-2016 sezonunda 3.500.000 euro garanti ücreti ödenecektir.
 
MARIO GOMEZ'DEN TARAFTARA MESAJ
 
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Alman futbolcu Mario Gomez, sosyal medya hesabından Beşiktaş taraftarına mesaj gönderdi.
 
Beşiktaş'ın Fiorentina'dan transferi Alman futbolcu Mario Gomez, Instagram hesabından Beşiktaş taraftarına mesaj gönderdi. Elinde Beşiktaş forması bulunan fotoğrafı paylaşan yıldız oyuncu, taraftarlara 'merhaba Beşiktaş' diyerek mesaj gönderdi.

Beşiktaş, Mario Gomez'i neden kiraladı? İşte cevabı...
 
Hbaer 1903'e göre; Fiorentina ile Gomez transferi için 2+1 yıl satın alınması için pazarlığa oturan Beşiktaş Yönetimi, Fiorentina'nın UEFA Finansal Fair Play uygulamasına takıldı. Oyuncunun ciddi bir maliyet ile Fiorentina Kulübü'ne transfer olması, Beşiktaş'a bonservissiz transfer olmasını engelledi. Bunun üzerine Siyah Beyazlı Yönetim farklı bir plan uygulayarak Gomez'i bedelsiz Fiorentina Kulübü'nden kiralayarak, Fiorentina'nın Gomez'e verdiği yıllık ücretten kurtardı ve Finansal Fair-Play açısından Mor Menekşeler'i rahatlattı. Beşiktaş ve Fiorentina, Finansal Fair-Play açısında elleri rahatlayınca kiralık kontratın uzatılması konusunda yeni bir açıklama yapacak.