Maradona'dan Messi'ye 'dön' çağrısı

Maradona'dan Messi'ye 'dön' çağrısı

Diego Maradona, milli takımı bıraktığını açıklayan kaptan Lionel Messi'ye geri dönmesi konusunda çağrıda bulundu.

Ülkesinin La Nacion gazetesine konuşan Maradona, penaltı atışları  sonunda Şili'ye 4-2 kaybettikleri 2016 Copa America finali sonrası milli takımı  bıraktığını açıklayan Messi'nin kararını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini  söyledi.

Barcelonalı yıldızın Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda  da milli takımda forma giymesi gerektiğini vurgulayan Maradona, "Messi milli  takımda kalmalı. Takımını dünya şampiyonu yapmak için Rusya'ya gitmeli." diye  görüş bildirdi.
 
Messi'nin Arjantin için çok önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayan  Maradona, "Takımı ileriye taşıyacak arkadaşlarına daha çok güvenmeli ve takımdan  ayrılması gerektiğini söyleyenlere kulaklarını tıkamalı. Onun milli takımı  bırakmasını isteyenler, Arjantin futbolunun nasıl bir felaket içine girdiğini göremeyenler." ifadelerini kullandı.
 
Son dönemde yolsuzluk soruşturması geçiren Arjantin Futbol Federasyonu  yönetimine FIFA tarafından geçici olarak el konulmasını ve Messi'nin Copa America  final maçı öncesi havalimanında uçağın kalkış saatini uzun süre beklemesi  nedeniyle federasyona yaptığı eleştirileri hatırlatan Maradona, "Arjantin futbolunun başına gelenlere çok üzülüyorum ve kızıyorum. Dibe vurduk." şeklinde  görüş belirtti.
 
Arjantin formasını 113 kez giyen ve 55 golle milli takım tarihinin en  skoreri olan Messi, 13 yaşında altyapısına girdiğinden bu yana oynadığı Barcelona  Kulübü ile 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA  Kulüpler Dünya Kupası, 4 İspanya Kral Kupası ve 6 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu kazanmasına rağmen Arjantin A Milli Takımı ile çıktığı 4 finalden de  eli boş dönmüştü.