ManU tarihinin en pahalı transferini yaptı !

ManU tarihinin en pahalı transferini yaptı !

Manchester United'ın toplam kadro değeri 540 milyon euro olarak gösteriliyor.

Fenerbahçe ilk torbadaki en güçlü takımlardan bir tanesi ile eşleşti. Aslında Manchester United isminin yanında, bu sene kurduğu kadroyla da Avrupa'nın iki numaralı değil, bir numaralı kupasında mücadele etmesi gereken bir takım.

Louis Van Gaal ile geçtiğimiz sezon ligi beşinci sırada tamamlayan Kırmızı Şeytanlar, zor da olsa Avrupa kupası bileti aldı. Ancak bu, Hollandalı teknik adamın gidişini engellemedi. Yerine dünyanın en iyilerinden kabul edilen 'özel biri' lakaplı Jose Mourinho geldi.
 
Pogba rekorla geldi
Kadrosundan önemli bir oyuncu kaybetmeyen İngiltere ekibi, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan ve Zlatan Ibrahimovic gibi çok önemli transferlerle daha da güçlendi. Fransız Pogba Juventus'tan 105 milyon euro karşılığında transfer edildi ve tarihin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçti. PSG ile yollarını ayıran Ibrahimovic bonservissiz alınırken, Ermeni futbolcu Mkhitaryan için 42 milyon euro gözden çıkarıldı.
 
Tam bir yıldızlar topluluğu
Kalesinde İspanya Milli Takımı'nın file bekçisi David de Gea, Belçikalı orta saha Fellaini, İspanyol Juan Mata, Alman Schweinsteiger, Hollandalı Memphis Depay ve Wayne Rooney gibi bir çok yıldızı barındıran kırmızı-beyazlı ekibin toplam kadro değeri 540 milyon euro olarak gösteriliyor. Buna karşın Fenerbahçe'nin toplam kadro değeri ise ancak 135 milyon euro düzeyinde.
 
4-3-3 ve 4-2-3-1'li formasyonlar
Premier Lig ekibi, Jose Mourinho yönetiminde hücum ağırlıklı bir futbol oynayacak. Sezon öncesi maçlarında iyi bir görüntü çizen, Galatasaray'ı da İsveç'te 5-2 yenen United, lige de hızlı bir giriş yaptı. Bournemouth'u 3-1, Southampton'ı 2-0 mağlup eden takım iyi bir görüntü çizdi. 4-3-3 ve 4-2-3-1'li formasyonlarla sahaya dizilmesi beklenen ekipte Fellaini ve Pogba savunmanın önünde sigorta olarak bulunacak. Rooney-Mata-Martial ve Ibrahimovic'li ileri uç, rakipler için durdurması zor bir forvet hattı olacak. 

Milliyet