Mancini'den kopya çekecek !

Mancini'den kopya çekecek !

Bilic, Fenerbahçe’yi deviren Galatasaray’ın taktiğini inceleyip, sarı-lacivertlilerin zaaflarını ortaya çıkardı.

Cim-Bom’un benzeri bir sistemle sahaya çıkacak olan siyah-beyazlı futbolculara, hakemler konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Fenerbahçe ile lig ikinciliği açısından kritik bir maça çıkacak olan Beşiktaş’ta, teknik direktör Slaven Bilic, bu zorlu derbide deyim yerindeyse adeta kopya çekecek. Siyah - beyazlı takımın teknik patronu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, sarı-kırmızılı takımın uyguladığı taktik anlayışına yakın bir sistemle takımını sahaya çıkaracak ve rakibini devirmeye çalışacak.

TT Arena’da oynanan derbiye giderek çıplak gözle rakibini seyreden Hırvat teknik adam, Galatasaray Teknik Direktörü Mancini’nin uyguladığı taktikten, bazı önemli detayları not almıştı. Fenerbahçe’nin o karşılaşmadaki hatalarını ve zaaflarını da kağıda not alan Bilic, ezeli rakibini tıpkı Galatasaray’ın durdurduğu gibi durdurmaya çalışacak. Hem Fenerbahçe’ye Atatürk Olimpiyat Stadı’nda tur attırmak istemeyen, hem de Şampiyonlar Ligi’ne katılmak isteyen Slaven Bilic, özellikle rakibin beklerini ileri çıkarmamak üzerine bir taktik geliştiriyor

Oyunculara kart için uyarı
Bekleri durdurmanın yanı sıra, Fenerbahçe’nin orta sahasını da çökertmenin hesaplarını yapan siyah-beyazlı teknik adam, Mancini’nin uyguladığı taktiğin üzerine kendi kafasındaki düşünceleri de ekleyerek, sarı-lacivertlilerin şampiyonluk kutlamalarını bir hafta ertelemeye çalışacak.
Öte yandan Bilic, hem hakem hem de kırmızı kart konusunda oyuncularına uyarılarda bulundu. Rakip futbolcularla da gereksiz yere tartışmaya girilmemesini isteyen Bilic, skor ne olursa olsun son dakikaya kadar mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Milliyet