Mancini topun ağzında!

Mancini topun ağzında!

Teknik Direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılacağı öğrenildi..

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın, sahaya sürdüğü 11 ve Şükrü Ergün’ün devre arasında soyunma odasından çıkarılması nedeniyle Mancini’den desteğini çektiği öğrenildi. Sarı-kırmızılılar, 9 milyon euro tazminatı olan İtalyan hocayı karşılıklı anlaşarak göndermenin planlarını yapıyor..

Galatasaray’da 4-0’lık Kasımpaşa yenilgisi deprem etkisi yaratırken, eleştiri oklarının hedefi haline gelen Teknik Direktör Roberto Mancini ile yolların ayrılacağı öğrenildi.

Başkan Ünal Aysal’ın bütün güvenine karşın Mancini’den umudunu kestiği belirtildi. Kasımpaşa maçında sahaya sürdüğü kadro ve gereksiz görülen rotasyonu ile İtalyan teknik adamın tarihi yenilgiye zemin hazırladığını düşünen Aysal’ın, kendi talimatı ile karşılaşmanın devre arasında soyunma odasına giden yönetici Şükrü Ergün’ün buradan kovulmasına da çok içerlediği belirtildi.
Roberto Mancini’nin kadro ile çok oynaması, futbolcuların saha içindeki yerlerini sürekli değiştirmesi, özellikle Türk futbolcularla olan kötü ilişkisi ve son olarak Başkan’a onları şikayet etmesi futbolcuları da rahatsız etmişti. İtalyan teknik adamın, Türkiye Ligi’ne adapte olamaması, umursamaz tavırları ve transfer ettirdiği isimler de dahil olmak üzere devre arasında alınan oyuncuları kullanamaması tepki toplayan diğer noktalardı.

Kasımpaşa maçındaki kadroyu gören yöneticilerin, “Burası deneme tahtası mı? Mancini kupada finale kalarak başarılı olduğunu mu düşünüyor” eleştirisinde bulundukları belirtildi.

Kovulmak mı istiyor?
Teknik patron Roberto Mancini’nin tavır ve yaklaşımları Başkan Ünal Aysal ve sarı-kırmızılı yönetimi rahatsız ederken, “Kendini kovdurmak mı istiyor” tezinin de Kasımpaşa maçıyla beraber ortaya çıktığı düşünülüyor. 2 sene daha sözleşmesi bulunan Mancini’ye görevine son verilmesi halinde 9 milyon euro tazminat ödenecek olması Başkan ve ekibini kara kara düşündürüyor. Ünal Aysal’ın, kendisini kovdurmak istediği iddia edilen Mancini’nin bu tuzağına düşmemek için işi anlaşarak çözmek istediği ve bu yüzden İtalyan hoca ile ilgili pozizif mesajlar verdiği ifade edildi.

Milliyet