Manchester United'ı yıldızları da kurtaramıyor

Manchester United'ı yıldızları da kurtaramıyor
Güncelleme:

Mourinho, Premier Lig kariyerinin en farklı mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.

İngiltere Premier Lig'de Chelsea'nin 4-0 kazandığı dokuzuncu hafta mücadelesinin, Manchester United'ın teknik direktörü Jose Mourinho ile futbolcuları Zlatan Ibrahimovic ve Paul Pogba'nın kariyerlerinde "farklı" bir yeri oldu.

İki kez teknik direktörlük görevine geldiği ve üçü lig şampiyonluğu  olmak üzere toplam 8 kupa sevinci yaşadığı Stamford Bridge Stadı'na bu kez  Manchester United teknik direktörü olarak dönen Mourinho, Premier Lig kariyerinin  en farklı mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.
 
İtalyan teknik adam Antonio Conte yönetimindeki Chelsea, ilk  dakikasında Pedro'nun golüyle üstünlüğü yakaladığı Manchester United maçını  Cahill, Hazard ve Kante'nin golleriyle farklı kazanırken, eski teknik direktörüne  de ağır bir yenilgi tattırdı.
 
53 yaşındaki Portekizli teknik adam, Real Madrid'i çalıştırdığı 2010  yılında aldığı 5-0 yenilginin ardından kariyerinin en farklı mağlubiyetiyle  sahadan ayrıldı. Mourinho'nun görev yaptığı Madrid temsilcisi ile Pep  Guardiola'nın yönetimindeki Barcelona arasında 2010 yılının kasım ayında oynanan  "El Clasico" maçında Mourinho ve takımı hezimet yaşamıştı. Katalan ekibin  stadında oynanan mücadeleyi Xavi, Pedro, David Villa (2) ve Jeffren'in golleriyle  Barcelona 5-0 kazanmıştı.
 
En farklı yenilgisi 16 yıl önce
 
Manchester United'ın sezon başında 1 yıllığına renklerine bağladığı 35  yaşındaki Zlatan Ibrahimovic de 16 yıl sonra futbol kariyerinin en ağır  yenilgisini gördü.
 
İsveç'in Malmö takımında profesyonel kariyerine başlayan Ibrahimovic,  4 Eylül 2000 tarihinde oynanan ve ilk 11'de sahaya çıktığı maçta takımının  Djurgarden'e 6-1 yenilmesine engel olamamıştı.
 
Sezona ilk dört haftada dört gol atarak başlayan İsveçli yıldız, 2010  yılından bu yana ilk kez üst üste beş maçta rakip fileleri havalandıramadı.  2009-2010 sezonunda Barcelona formasıyla ilk 11'de sahaya çıktığı Villarreal,  Sevilla, Vallodolid, Sporting Gijon ve Getafe maçlarında suskun kalan  Ibrahimoviç, 1 Ocak'tan 6 Şubat'a kadar süren suskunluğunu Atletico Madrid'e  attığı golle bozmuştu. Sezon sonunda Barcelona ile şampiyonluk turu atan  Ibrahimovic, forma giydiği 26 maçta 19 kez rakip fileleri havalandırmıştı.
 
Pogba'ya İngiltere havası yaramadı
 
90 milyon sterlinlik rekor bonservis bedeliyle transfer edilen ancak  ortaya koyduğu performansla taraftar ve basının eleştirisinden kurtulamayan 23  yaşındaki Paul Pogba, Chelsea karşısında kariyerin en farklı yenilgisini aldı.
 
2012-2013 sezondan itibaren İtalya liginde Juventus ile üst üste dört  şampiyonluk yaşayan Pogba, siyah-beyazlı takımın formasıyla 4 farklı bir  mağlubiyet yaşamamıştı.