''Malaga beni isterse kadrosunda tutar''

''Malaga beni isterse kadrosunda tutar''
Güncelleme:

Faslı futbolcu Nordin Amrabat, "Malaga eğer beni kadrosunda tutmak isterse, bu kolay olur" dedi.

Galatasaray'ın sezon başında Malaga'ya kiraladığı Faslı fubolcu, "Malaga eğer beni kadrosunda tutmak isterse, bu kolay olur. Bundan sonra da kalitemi artırmaya ve şaşırtmaya devam etmeye çalışacağım" dedi.

Galatasaray'ın sezon başında İspanya'nın Malaga takımına  kiraladığı Faslı futbolcu Nordin Amrabat, "Malaga eğer beni kadrosunda tutmak  isterse, bu kolay olur" dedi.
 
İspanyol spor gazetesi Marca'da yayımlanan demecinde, "Burada kendimi  sevilen biri olarak hissediyorum. Bu yüzden Malaga'ya döndüm" ifadelerini  kullanan Amrabat, "Bana güvenen başka kulüpler de olduğunu biliyorum ama şu anda  benim için en iyi opsiyon Malaga. Malaga'nın isterse bonservisimi satın alma  opsiyonuna sahip. Eğer bunu öderse burada kalacağım yoksa Galatasaray'a döneceğim. Onlarla 2 yıllık daha sözleşmem var" şeklinde konuştu.
 
Amrabat, 27 yaşında iddialı bir futbolcu olduğunu, UEFA Şampiyonlar  Ligi ve ya Avrupa Ligi'nde oynamak istediğini dile getirdi. Malaga'nın bu sezon  ligi ilk 10 içinde bitirebileceğini ancak gelecek sezon Avrupa kupalarına  katılmak için gerekli olan ilk 6'ya girme şansının zor olduğunu dile getiren  Amrabat, "Ama Kral Kupası Avrupa'ya gitmek için iyi bir yol. Diğer büyük  takımların başka hedefleri var. Bence her şeyimizi vererek, bu kupaya  asılmalıyız. Finale kalırsak gelecek sezon kısa yoldan UEFA Avrupa Ligi'ne  gidebiliriz. Kral Kupası 4-5 maç kazanarak finale çıkabildiğin bir turnuva"  yorumunu yaptı.
 
Amrabat, bu sezon ortaya koyduğu iyi futbolla ilgili yöneltilen bir  soruya ise "Bu sezon benim için yeni, farklı bir yerde oynuyorum. Cristiano Ronaldo ve Messi'nin futbolunu nasıl herkes biliyorsa benim futbolumu da herkes  biliyor. Kendimi onlarla kıyaslamıyorum ama rakipler benim oynadığım futbolu biliyorlar. Ama buna rağmen gol atmaya, şaşırtmaya devam ediyorum. Bundan sonra  da kalitemi artırmaya ve şaşırtmaya devam etmeye çalışacağım" cevabını verdi.
 
Amrabat, geçen sezon La Liga'da maç sırasında eliyle hakeme gözlük  işareti yapmasından dolayı gördüğü kırmızı kartın hatırlatılması üzerine de  "Hollanda'da bunu yaptığımda hiçbir şey olmuyor. Bazen gülüyorlar bile.  Hollanda'da hakem ile konuşabilir hatta şakalaşabilirsin. Burada yapamayacağımı  artık biliyorum. Ayrıca Türkiye'de Galatasaray'da Hollanda'da PSV'de oynadım.  Büyük kulüpler ve hakemlerin her zaman büyüklere daha iyi davrandığı söylenir.  Bence de öyle. Aynı şeyi büyük takımlarda yaptığında ceza vermezler" şeklinde  konuştu.
 
Öte yandan Fas'ın Ebola virüsü yüzünden 2015 Afrika Kupası'na ev  sahipliği yapmak istememesiyle ilgili görüşü sorulan Fas Milli Takımı'nın  oyuncusu Amrabat, "Çok zor bir durum. Eğer bir Ebola virüsü gelirse bu gerçekten  bir tehlike olur. Fas halkı için bu, bir futbol turnuvasından daha önemli. Eğer  ülkeden biri ölürse nasıl oynayabilirsin? Eğer risk az ise, maçlar oynansa bile  bunu kararını almak kolay olmaz. Gerçekten çok zor bir karar. Çünkü ne olacağını  bilmiyoruz. Bu kararı alacak kişi olmadığım için memnunum" ifadelerini kullandı.
 
Röportajda Amrabat'ın bonservis bedeli 3,5 milyon euro olarak belirtildi.