Mahmut Uslu'dan şok açıklama !

Mahmut Uslu'dan şok açıklama !

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, şok eden açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, Ömer Faruk Yurtseven Olayı hakkında konuştu ve "Genç oyuncuların elini kolunu sallayarak Amerika yolunu tutmasına FIBA, NBA ile anlaşma yaparak engel olmazsa altyapıyı kapatabiliriz" şeklinde konuştu.

17 yaşındaki Ömer Faruk, kariyerini NCAA ve NBA’de sürdürmek için dev bir adım attı ve NBA’in genç oyuncular için düzenlediği kampa katılma kararı aldı. Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic dünkü Malaga maçının ardından düzenlediği basın toplantısında bu olaya değinip, Ömer Faruk’a ağır eleştirilerde bulundu.

Konu hakkında basketfaul’e konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu şunları söyledi:

“Oyuncuların NBA hayalini anlıyoruz ancak Amerika’ya erken gidenler bundan basketbol olarak zarar görür. NCAA yerine Euroleague’de oynayan, büyük oyuncularla birlikte antrenman yapan bir Ömer Faruk için NBA’e gitme yaşı 21-22 olmalı. Genç oyuncuların elini kolunu sallayarak Amerika yolunu tutmasına FIBA, NBA ile anlaşma yaparak engel olmazsa altyapıyı kapatabiliriz. Bir genci yetiştirmek için 10 yıl emek veriyorsunuz, eğitimi ile ilgileniyorsunuz, ev tutuyorsunuz, masraf yapıyorsunuz. O hiçbir şeyin karşılığını vermeden ve basketbolu tam olarak öğrenmeden çekip gidiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bugün Fenerbahçe altyapılarında 20’şer kız ve erkek genç oyuncu için burs olanağı sağladık, harçlıklarını veriyoruz, antrenörlerimizi, tesislerimizi veriyoruz. Bu yıl bu bağlamda 1 milyon TL civarında harcama yapıyoruz. Onların NBA’de oynaması bize de mutluluk verir ama zamanı geldiğinde…

NCAA ve NBA’in sisteminin bu şekilde yürümesine göz yumulacaksa altyapı için yaptığımız masrafları bu konunun halledilmesi için çalışması gereken TBF’den isteyebiliriz veya altyapıları kapattık diyebiliriz. Ömer gitti, Enes gitti… Ne diye altyapıyla uğraşalım? Burası NBA’in arka bahçesi mi?

Ömer Faruk 21-22 yaşına kadar Fenerbahçe’de kalmalı, NCAA’e göre çok daha iyi duruma gelerek ondan sonra NBA’de oynamayı düşünmeli. Tabii bu konuda asıl görev onları yönlendirmesi gereken ailelere düşüyor. Onların gerçekleri görmesi ve anlaması lazım.”