Fenerbahçe derbi için moral depoladı !

Fenerbahçe derbi için moral depoladı !

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Mücadele Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.


Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı. Tevfik Sırrı Gür Stad'nda oynanan ve ATV'den naklen yayınlanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle yarı final yolunda büyük avantaj elde etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller, ilk 45 dakikanın bitimine 2 dakika kala Diego Ribas (44') ve Moussa Sow'dan (45') geldi. Ev sahibi ekibin tek golünü 74. dakikada Welliton  kaydetti.

Teknik direktör İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de, zirve yarışındaki rakibi Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde as oyuncularının büyük bir bölümünü dinlendirdi. Kartal, sahada, Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Sow, Webo, Diego Ribas, Uygar Mert Zeybek, Selçuk Şahin, Bruno Alves, Kadlec, Mehmet Topuz ve Serdar Kesimal ilk 11'i ile yer aldı. Bu arada, kaleci Volkan Demirel 4 maçlık cezasının bitiminin ardından formasına kavuştu.

Yarı finale çıkacak takımı belirleyecek rövanş maçı 7 Nisan Salı günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. 

İŞTE MAÇIN ÖZETİ:
Diğer sayfada...

 

[PAGE]



M.S: Mücadele Fenerbahçe'nin 2-1-lik üstünlüğüyle sona eriyor.

90. DK: Fenerbahçe'de Bekir İrtegün, rakibi Welliton Soares'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.


88. DK: Sol kanatta rakibinden topu çalan Michal Kadlec topu uzunca bir süre sürüyor ve son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve savunmada Mehmet Taş gelen topu kafa ile kalecisi Nikolay Mihaylov'a doğru indiriyor.

88. DK: Sol kanatta rakibinden topu çalan Michal Kadlec topu uzunca bir süre sürüyor ve son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Ancak bu noktada hiç bir arkadaşı bulunmuyor ve savunmada Mehmet Taş gelen topu kafa ile kalecisi Nikolay Mihaylov'a doğru indiriyor.

85. DK: Müsabakada son dakikalara girilirken ev sahibi Mersin İdman Yurdu rakip yarı alanda baskısını devam ettiriyor.

83. DK: Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Sol çaprazdan ceza sahasına hareketlenen Michal Kadlec, Webo ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor. Kalecinin açıldığını farkeden Kadlec son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisi gerisindeki Raul Meireles'e gönderiyor. Meireles bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

82. DK: Sol çaprazda topla buluşan Michal Kadlec ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Dirk Kuyt kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

80. DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

75. DK: Mersin İdman Yurdu cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdul Khalili oyundan alınırken yerine Mehmet Taş oyuna dahil oluyor.

74. DK: GOOOLL!! Mersin İdman Yurdu, Welliton Soares ile farkı bire indiriyor. Sol kanatta topla buluşan Tita, rakibi Serdar Kesimal'i geçerek son çizgiye inmeden pasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Welliton Soares yerden tek vuruşunu yapıyor ve kaleci Volkan'ın yanından topu filelerle buluşturuyor.

71. DK: Ceza sahası sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.  

68. DK: Mersin İdman Yurdu cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Pedriel oyundan alınırken yerine Prejuce Nakoulma oyuna dahil oluyor.

67. DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

64. DK: Ceza sahası sol tarafı son çizgiye yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken topu altıpas sağ çaprazında kontrol eden Ricardo Pedriel dönerek vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

62. DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken konuk ekip Fenerbahçe'nin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

60. DK: Fenerbahçe cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Diego ve Sow oyundan alınırken yerlerine Raul Meireles ve Dirk Kuyt oyuna dahil oluyor.

58. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Moussa Sow, takım arkadaşı Webo ile duvar pası yaparak ceza sahasına giriyor. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Sow vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov gole izin vermiyor.


56. DK: Mersin İdman Yurdu cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oktay Delibalta oyundan alınırken yerine Güven Varol oyuna dahil oluyor.

54. DK: Sol kanatta topla buluşan Moussa Sow pasını ceza yayı sol çaprazındaki Mehmet Topuz'a gönderiyor. Mehmet gelen topa gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

52. DK: Ev sahibi Mersin İdman Yurdu bu dakikalarda tüm hatları ile rakip yarı alanda bulunuyor.

49. DK: İkinci yarının ilk dakikalarında karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

İ.Y: Hakem Yunus Yıldırım ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Moussa Sow ile farkı ikiye çıkartıyor. Diego'nun pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Webo bekletmeden ortasını sağ direk hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Moussa Sow kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.


44. DK: GOOOLLL!! Fenerbahçe, Diego'nun golü ile öne geçiyor. Mehmet Topuz'un havadan pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Diego kalecinin açıldığını farkederek aşırtma vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

41. DK: Kaleci Volkan ileri uca doğru uzun oynuyor. Ceza sahası içine düşen topa Webo hareketleniyor ancak hakem Yunus Yıldırım, Webo'nun rakibi Mitrovic'i geçmek isterken faul yaptığını işaret ediyor.

38. DK: Konuk ekip Fenerbahçe kısa paslarla rakip yarı alanda organize olmaya çalışıyor.

35. DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Ricardo Pedriel vuruşunu yapıyor ancak sol köşeye doğru giden bu topa kaleci Volkan müdahale ediyor ve gole izin vermiyor.

35. DK: Ceza sahası sol çaprazına yakın sayılabilecek bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Tita ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak kaleci Volkan çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

34. DK: Fenerbahçe'de Serdar Kesimal, rakibi Tita'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

33. DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Pierre Webo yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov uzanıyor ve bu topu kontrol ediyor.

24. DK: Sol kanattan gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Serol son çizgiye inerek topu altıpas sol çaprazına doğru çeviriyor. Bu noktaya hareketlenen Bruno Alves rakibinden önce topa müdahale ediyor ve tehlikeyi önlüyor.

21. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

19. DK: Mersinli futbolseverlerin takımlarına olan destekleri yoğun bir şekilde devam ediyor.

16. DK: Topla birlikte ceza yayına hareketlenen Selçuk Şahin yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nikolay Mihaylov üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

15. DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

12. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Serkan Yanık'ın pası ile topla buluşan Welliton Soares sağ çaprazdan ceza sahasına girerek ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Oktay Delibalta yükseliyor ve kafa vuruşuınu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

11. DK: Hızlı gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Abdul Khalili'nin ara pasına hareketlenen Welliton Soares ceza sahası içi sağ çaprazından yerden vuruyor ancak kaleci Volkan Demirel gole izin vermiyor.

7. DK: Konuk ekip Fenerbahçe bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

4. DK: Ev sahibi Mersin İdman Yurdu kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

2. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Mehmet Topuz yerden pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

1. DK: Hakem Yunus Yıldırım'ın düdüğü ile maça Mersin İdman Yurdu başlıyor.

Sarı lacivertlilerde ise sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk’un yanı sıra Mert Günok, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Emmanuel Emenike dinlendirilerek bu maçın kadrosuna dahil edilmedi.

Mersin ekibinde sarı kart cezalısı olan Marko Futacs dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Sarı lacivertlilerde ise sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk’un yanı sıra Mert Günok, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu ve Emmanuel Emenike dinlendirilerek bu maçın kadrosuna dahil edilmedi.

Mersin ekibinde sarı kart cezalısı olan Marko Futacs dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada Fenerbahçe, rakibine karşı 8 galibiyet elde ederken 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin kaydettiği 16 gole karşılık Mersin İdman Yurdu ise attığı 5 gol ile cevap verdi.

Spor Toto Süper Ligde 22 hafta geride kalırken Mersin İdman Yurdu topladığı 32 puan ile 7. sırada yer alırken Fenerbahçe ise topladığı 47 puan ile 3. sırada bulunuyor.

Fenerbahçe ise deplasmanda Çaykur Rizespor’u 4-1 ile geçerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Mersin İdman Yurdu son 16 turunda rakibi KDÇ Karabükspor’u deplasmanda normal süresi 2-2 biten maçın uzatmalarında bulduğu 2 gol ile geçerek turnuvanın dışına itmişti.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Yunus Yıldırım düdük çalacak.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Mersin İdman Yurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor.

MERSİN İDMANYURDU - FENERBAHÇE

 MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

MERSİN İYMihaylov, Serkan, Efe Halil, Mitrovic, Serol, Murat, Abdul Rahman, Oktay Delibalta, Pedriel, Tita, Welliton

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Serdar, Bekir, Alves,Kadlec, Selçuk Şahin, Uygar, Mehmet Topuz, Diego, Sow, Pierre Webo.

MAÇ ÖNCESİ:

Diğer sayfada...
 

[PAGE]



Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanacak Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe karşılaşması saat 20.30'da başlayacak. 

Ligde son iki haftada 5 puan yitiren sarı-lacivertliler, Mersin deplasmanında kazanarak, hafta sonu Galatasaray ile oynayacağı derbi maç öncesinde moral bulmak istiyor. Karşılaşmanın rövanşı 7 Nisan Salı günü İstanbul'da oynanacak. 

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın tedavileri sürüyor.

Kupada genç ve yedek ağırlıklı kadroyla mücadele eden Fenerbahçe, E Grubu'nu 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet, 11 puan ve averajla 2. sırada tamamladı. Son 16 turunda ise Çaykur Rizespor'u deplasmanda 4-1 yenen sarı-lacivertliler, çeyrek finale yükseldi. 

C Grubu'nu 6 maçta 2'şer galibiyet, beraberlik, mağlubiyet ve 8 puanla ikinci sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu ise son 16 turunda Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendi ve çeyrek finalist oldu.

MERSİN İDMANYURDU - FENERBAHÇE

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

İŞTE İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Serdar, Bekir, Alves,Kadlec, Selçuk Şahin, Uygar, Mehmet Topuz, Diego, Sow, Pierre Webo.

MERSİN İY: Mihaylov, Serkan Yanık, Efe, Mitrovic, Serol, Murat, Khalili, Oktay, Pedriel, Tita, Welliton

HAKEM: Tevfik Sırrı Gür Stadı
STAT: Yunus Yıldırım
YAYIN: SPOR3.COM