''Maçı biz kazanamadık''

''Maçı biz kazanamadık''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Medipol Başakşehir'e kaybetmelerini rakipten çok kendilerine bağladı.

Fenerbahçe’nin başında çıktığı ilk lig maçında şok bir sonuçla karşılaşan Hollandalı hoca, “Sonucun rakiple ilgisi yok, bizimle alakalı. Oyuncularımı suçlayamam ama bir şey eksik. Ya sertlik ya da fiziksel bir eksiklik var. Biraz da kalitede eksiklik var” diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Medipol Başakşehir karşısında erken gol yemelerinin oyunu kötü etkilediğini söyledi.

Rakibi açmakta zorlandıklarını ifade eden Advocaat, “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. 4-5 gündür, her an olumlu olumsuz yanlara bakıyoruz. Bugün istediğimiz pozisyonları gol yapamadık. Rakibimiz 1 şut çekti. 6-7 pozisyonda da biz gol bulamadık. 2 haftalık süremiz var. Bu sürede nasıl oynayacağımızı bulmalıyız. Böyle maçlarda oyunu gol yemeden tutmak lazım” diye konuştu.

Başakşehir’in saygı duyulacak bir takım olduğunu kaydeden Hollandalı teknik adam, “Aslında sahada öyle bir rakip vardı ki sürekli beklediler. Böyle bir takım 3. dakikada gol atarsa, oyun onların istediği gibi olur. Sürekli topun arkasında kaldılar ve skoru korumak için çok iyi kapanıyorlar” yorumunu yaptı.

Takımında bazı noktaların eksik olduğuna dikkat çeken Advocaat, “Oyuncularımı suçlayamam. Oyuncularım çabaladı. Ama bir şeyler eksik. Ya sertlik ya da fiziksel bir eksiklik var. Biraz da kalitede eksiklik var. Bu sonucun rakiple alakası yok, bizimle alakalı. Biz kazanamadık. Kalitemizle alakalı bir mesele. Deplasmanda belki de strateji değişmeli. Belki topu rakibe bırakmak gerekecek” diye konuştu. Advocaat transferle ilgili soruya ise “Teknik heyet ve başkanımızla konuşup neler yapabileceğimize bakacağız, ona göre sistem belirleyeceğiz. Kiralık oyuncu alabiliriz ya da bir başka çözüm bulacağız ” yanıtını verdi.

Hakemlere tepki

Teknik Direktör Dick Advocaat maç boyunca hakem kararlarına tepki gösterdi. Sık sık 4. hakem ve yardımcı hakemlere çıkışan tecrübeli teknik adam çalınan düdüklerden dolayı hiç memnun olmadı. Hakem Ali Palabıyık’a sürekli itiraz eden Advocaat özellikle ilk yarıda kızgın gözüktü.

Been kulübede

Teknik Direktör Dick Advocaat’ın ekibine yeni katılan Mario Been, Medipol Başakşehir maçında yedek kulübesindeki yer aldı. 52 yaşındaki Been geçmişte Feyenoord ve Genk’in teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Milliyet