Luiz Adriano'dan Lucescu'ya övgü

Luiz Adriano'dan Lucescu'ya övgü

Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano, kulübünde mutlu olduğunu söyledi.

Shakhtar Donetskli Luiz Adriano, "Kariyerime çok şeyler katan Shakhtar'da futbol hayatımı bitirmek, beni mutlu eder. Lucescu, Brezilyalı futbolcularla çalışmak için doğmuş" dedi.

Ukrayna'nın önde gelen kulüplerinden Shakhtar Donetsk'in  Brezilyalı golcüsü Luiz Adriano, kulübünde mutlu olduğunu söyledi.
 
FIFA'da yer alan habere göre, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna  temsilcisinin son maçında attığı 5 golle dikkati çeken 27 yaşındaki golcü, futbol  kariyerini kulübünde sonlandırmak istiyor.
 
Shakhtar Donetsk'de 2007'den bu yana oynadığını hatırlatan Adriano,  "Kulübümle sözleşmem 2015'te sona eriyor. Ama kariyerime çok şeyler katan  Shakhtar'da futbol hayatımı bitirmek, beni mutlu eder" dedi.
 
Teknik direktör Mircea Lucescu'dan övgüyle bahseden Adriano, "Sanki  Brezilyalı futbolcularla çalışmak için doğmuş. Brezilyalıların bilinen bir futbol  kalitesi olsa da Lucescu özellikle bireysel yeteneklerimizi sergileyerek  gelişmemize ve bunu sahaya yansıtmamıza çok yardımcı oluyor" ifadelerini  kullandı.
 
Shakhtar'a geldiğinde Lucescu'nun kendisine güvenerek takımın  hücumunda en önemli rolü kendisine verdiğini söyleyen Adriano, "Daha önce forvet  arkasında oynuyorken kaleye en yakın futbolcu oldu. Bu sisteme alışmak bir yılımı  alsa da artık Lucescu'nun oyun planında kendimi çok rahat hissediyorum" şeklinde  konuştu.
 
Adriano, Ukrayna Milli Takımı'nda forma giyebilmek amacıyla  vatandaşlığa başvurduğunu da belirtti. Shakhtar formasıyla çıktığı 246 maçta 117 kez fileleri havalandıran  Brezilyalı golcü, Şampiyonlar Ligi'nde takımının deplasmanda Bate Barisov'u 7-0 yendiği karşılaşmada attığı 5 golle Lionel Messi'nin "turnuvada bir maçta en çok  gol atan oyuncu" rekorunu egale etmiş ve ilk yarıda 17 dakika içinde 4 kez (28,  36, 40, 44) fileleri havalandırarak bu gol sayısına en kısa sürede ulaşan  futbolcu olmuştu.