Lucescu sinyali verdi ! Kalıyor..

Lucescu sinyali verdi ! Kalıyor..

Mircea Lucescu, takımda kalacağının sinyallerini verdi...

Dün akşam Dinamo Kiev ile kritik bir maça çıkan Shakhtar Donetsk’te Mircea Lucescu, maç sonu yaptığı açıklamalarla takımda kalacağının sinyallerini verdi.

Ukrayna Premier League’in 21. Haftası dev bir mücadleye sahne oldu. Lig lider Dinamo Kiev evinde Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donestk’i ağırladı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona ererken Kiev, Shakhtar ile olan 5 puanlık farkı korudu ve son 5 haftaya büyük bir avantajla girdi.
 
Maçtan sonra Rumen basınına açıklamalarda bulunan Lucescu, “5 sene üst üste şampiyon olduktan sonra elbette bir kez daha şampiyon olmak istiyorsunuz. Bu maçı kazansaydık bile şampiyonluk için şansımız yoktu. Evimizdeki bütün maçları aslında deplasmanda oynadık. Bu hiç kolay değildi. Aynı zamanda hakemlere karşı da oynamak zorunda kaldık. Umarım önümüzdeki sezon sistem değişir ve Play-off, Play-out sistemi devreye girer” dedi. Shakhtar, Ukrayna'da yaşanan iç savaş nedeniyle maçlarını Lviv'de oynuyordu.
 
Normalde Shakhtar ile sözleşmesi bu sezonun sonunda biten Lucescu’nun gelecek sezon planlaması ile ilgili yorumlarda bulunması “Acaba Shakhtar ile sözleşme mi uzatıyor?” iddialarını da gündeme getirdi.
 
Türk basınında yer alan haberlerde Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Rumen teknik adam ile ilgilendikleri haberleri sıkça yer alıyor. Yine Rusya Premier League’inden bazı takımların deneyimli teknik adam teklif götürebilecekleri belirtiliyor.
 
69 yaşındaki teknik adam, göreve geldiği 2004 yılından bu yana 10 senede 8 lig, 5 Ukrayna Kupası, 6 Ukrayna Süper Kupası ve 1 de UEFA Kupası şampiyonluğu elde etti.  
 
Ajansspor