Lucescu resmen açıklandı !

Lucescu resmen açıklandı !

Zenit, Mircea Lucescu transferini resmen açıkladı. Adı Türk takımlarıyla sık sık anılan Rumen teknik adam 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Rusya Premier Lig ekibi Zenit, Portekizli Andre  Villas-Boas'tan boşalan teknik direktörlük görevine Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu'yu getirdi.
 
Kulüpten yapılan açıklamada, 70 yaşındaki Lucescu ile 2+1 yıllık  sözleşme imzalandığı duyuruldu.
 
Lucescu, Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadıktan  sonra 2004'te Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in teknik direktörlüğünü  üstlenmişti. Son dönemde adı Galatasaray ile anılan tecrübeli teknik adam,  Shakhtar Donetsk'te görev yaptığı 12 senede 8 lig, 6 Ukrayna Kupası, 7 Ukrayna  Süper Kupası ve bir UEFA Kupası olmak üzere 22 kupa zaferi yaşamıştı.
 
Zenit'te iki yıldır görev yapan Villas-Boas, 2014-2015 sezonunda  takımını lig şampiyonluğuna taşımıştı. Villas-Boas teknik direktörlüğünde geçen  sezon Rusya Kupası ve Rusya Süper Kupası'nı müzesine götüren Zenit, ligde ise  CSKA Moskova ve Rostov'un ardından üçüncü sırada kalmıştı.

İşte anlaşma süreci! GazProm etkisi...

 
Shakhtar Donetsk ile yollarını ayıran Mircea Lucescu Rus ekibi Zenit'in başına geçti. Şampiyonlar Ligi'nin de resmi sponsoru olan enerji devi GazProm'un kulübü olan ve maddi olanakları son derece iyi olan mavi-beyazlı ekibin Rumen teknik adama imzayı attırdı.
 
Denizde imza!
 
Deneyimli teknik adam Zenit ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Sözleşmenin imzalanması için ise ilginç bir yöntem seçildi, kontratın ise karada değil denizde yapıldığı ortaya çıktı. Dünyanın en büyük ve en eski kültür-sanat müzelerinden olan St. Petersburg'daki Hermitage Müzesi'nin açıklarındaki sularda bir yatın üzerinde imzaların atıldığı bildirildi. Zenit Başkanı Aleksandr Dyukov ve yönetici Aleksey Miller'ın da hazır bulduğu deniz ortasındaki görüşmenin 20 dakikada sonuçlandırıldığı kaydedildi.     
 
60 milyon euroluk bütçe emrinde
 
Rusya'da sezonu üçüncü sırada tamamlayan geçtiğimiz yılın şampiyonu Zenit'in Mircea Lucescu'nun harcaması için dev bir bütçe de ayırdığına dikkat çekildi. İsmi Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılan deneyimli hocanın 60 milyon euroluk bir transfer harcaması yapabileceği aktarıldı.

1-20160524175851.jpg