''Lige damga vuracağız''

''Lige damga vuracağız''

Samsunspor'un Fenerbahçe'den 1 yıllığına kiraladığı genç futbolcu Recep Niyaz, bu yıl lige damga vuracakları iddiasında...

PTT 1. Lig'in iddialı takımlarından Samsunspor'un Fenerbahçe'den 1 yıllığına kiraladığı genç futbolcu Recep Niyaz, bu yıl lige damga vuracaklarını söyledi. Hakkında kronik sakatlığı bulunduğu yönünde haberler dolaştığını dile getiren Recep Niyaz, sağlık durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Recep Niyaz, yeni sezona hazırlıklarını sürdürdükleri tesislerde Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Genç futbolcu, Fenerbahçe gibi büyük bir camiadan başka büyük bir camiaya geldiğini belirterek, "Kıyaslamaya gerek yok. Sonuçta buradayım, alışmak zorundasınız. Alıştım da sıkıntı yaşamadım. Sezon başı kampına geç katıldığım için biraz eksiklerim var. Buraya geldiğimde başkanımla, hocamla konuştuk. Bana o özgüveni verdiler. Şu an her şey çok güzel gidiyor. Sezon başladıktan sonra her şey çok güzel olacak. Ben bu sene lige damga vuracağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Samsunspor'un geçen sene Spor Toto Süper Lig'in kapısından döndüğünü hatırlatan Recep Niyaz, "Özellikle büyük camialar için her sene seviye biraz artmak zorunda. Geçen sene burası final kapısını gördü. Hedef biraz daha üzerine çıkmak. Bu eşik atlama da Süper Lig oluyor. İnşallah bu yıl da hedefimiz Süper Lig. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Bizde o güç var. Geçen yıl o final kapısından dönüldü. Bu yıl o kapı açılacak." ifadelerini kullandı.

Recep, takımın oldukça hırslı göründüğü yönündeki soruya, "Takımda bir hırs var tabii. Geçen sene sonuna kadar gelmişken emekler boşa gidiyor. Bunun verdiği bir hırs var. Geçen senenin gerisinde kalma tedirginliği de var; ama bu yıl daha güzel olacak diye düşünüyorum." cevabını verdi.

"BİR KİŞİ ÇIKIP DA 'RECEP'İ ŞURADA GÖRDÜK BURADA GÖRDÜK ŞEKLİNDE OLUMSUZ BİR ŞEY SÖYLEYEMEZ"

Samsunspor'a imza atarken kafasında soru işaretleri olup olmadığı ve sonrası için de hedefleri sorulan genç futbolcu, özel yaşantısıyla ilgili bilgiler de verdi.

Recep, "Camia olarak benim hiçbir şüphem yoktu. Çünkü geçmişi olan büyük bir camia. Sürekli Süper Lig'e çıkıp düşme gibi de şanssızlıkları oldu. Benim kafamdaki soru işareti şehirle ilgiliydi. Baktığınız zaman da İzmir, ondan önce İstanbul, hep böyle Türkyie'nin önde gelen şehirlerindeydim. İstanbul'da ailemle yaşıyordum; ama dışarı çıkıp gezme gibi bir alışkanlığım yok. Evciyim, benim için keyif almak idmandan sonra, çerezimle içeceğimi yanıma alıp film izlemek, değişik programlar, belgeseller izlemek. Benim en büyük keyfim bu. Bir kişi benim hakkımda çıkıp da 'Recep'i şurada gördük, burada gördük' şeklinde olumsuz bir şey söyleyemez. Ben bu sene büyük bir hedeflere imza atabileceğimize inandığım için 2014 - 2015 sezonunda Süper Lig'e çıkan Samsunspor Kulübü'nün futbolcu kadrosunda yer almak istedim. Süper Lig'e çıktıktan sonra burada devam ederim, Fenerbaçe'de de devam ederim bunlar nasip kısmet zaman gösterecek; ama şu anki planlama Süper Lig'e çıkmak." şeklinde konuştu.

"BEN KRONİK SAKAT DEĞİLİM"

Samsunspor'un Erzurum'daki kampına dahil olan; ancak takımla birlikte yapılan antrenmanlara katılamayan Recep, hakkında çıkan, 'kronik sakat, sakat mı transfer edildi?' şeklindeki yorumlara cevap verdi.

Genç futbolcu, şöyle konuştu: "Kronik sakatlığım olduğu söyleniyor. Burada bir kaynak var, doktor var, fizyoterapist var, bu işin kaynağında olan benim. Kimse bana sormuyor. Sorulmadan, 'kronik sakat, sakat mı alındı?' deniyor. Ben buraya hazır geldim. Tek sıkıntım, sezon başı idmanını geç yemememdi. Takımla çalışmalara başladığım zamanda her sağlıklı insanın başına gelecek şekilde dizimden sakatlık geçirdim. 'Recep, aynı yerden sakatlandı' gibisinden sıkıntılar da oluyor. Ama böyle bir sıkıntı yok. ödem oluştu ayağımda. Bu ödemi geçirmek için de en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahada olmadığım iki gün boyunca da iğne olduğum için salonda çalıştım. Genç sporcuların en büyük sıkıntısı kuvvet ve yetersizlik. Bu yüzden bunu en az seviyeye indirmeye çalışıyoruz. İlk maçı kaçırabilirim. İlk maça hazırlanalım derken bir daha sakatlanırsak bu sefer gerçekten 'kronik damgası' yeriz. Bundan korkuyor ve ağırdan alıyoruz. Daha da kuvvetlenmeyi düşünüyorum. İnşallah hocam şans verirse ikinci maç sahada olurum. Bir kez daha söylüyorum: Ben kronk sakat değilim. Samsunspor taraftarı bunla ilgili sıkıntıya kapılmasınlar. Biz iyi bir şekilde planlama doğrultusunda gidiyoruz. Bu yıl her şey çok güzel olacak."