Lider Galatasaray !

Lider Galatasaray !

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta maçında Galatasaray sahasında Gaziantepspor'u 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 28. hafta maçında Galatasaray ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Galatasaray, Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

Galatasaray'a galibiyeti getiren tek golü 85. dakikada Hakan Balta kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray 61 puan ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, Gaziantepspor ise 35 puanda kalarak 10. sıraya geriledi.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gaziantepspor'u ağırlayan Galatasaray'ın kadrosunda 3 değişiklik oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde son oynadıkları ve 2-1 yenildikleri Trabzonspor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti. Sarı-kırmızılı teknik adam, sarı kart cezalısı olan Wesley Sneijder'in yerine Emre Çolak'ı, sakat olan Hamit Altıntop'un yerine Felipe Melo'yu ve yedek soyundurduğu Yasin Öztekin'in yerine ise Olcan Adın'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Felipe Melo ligde 69 gün sonra oynadı

Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, ligde 69 gün sonra forma giyme şansı buldu. Ligde en son 20. haftadaki Balıkesirspor müsabakasında oynayan ve ardından bel fıtığı ameliyatı geçiren Melo, 16 Şubat'ta yapılan bu müsabakanın ardından 69 gün sonra takımıyla yeniden lig maçına çıktı. Melo, Ziraat Türkiye Kupası'da oynanan Manisaspor karşılaşmasında ise 60 dakika süre almıştı.

Semih Kaya yine dönemedi

Devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından takıma dönmesi merakla beklenen Semih Kaya, Gaziantepspor maçının yedekleri arasında yer aldı. Sakatlığının tamamen düzeldiği ve yeniden form tuttuğu açıklanan Semih'in, hafta içi solunum yolları enfeksiyonu geçirmesi nedeniyle ilk 11'de düşünülmediği öğrenildi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile yapılan her iki müsabakada da süre alan Semih, 16. haftadaki Beşiktaş derbisinden bu yana ligde şans bulamadı.

Gaziantepspor'un başında tanıdık bir isim

Sarı-kırmızılı ekibin rakibi olan Gaziantepspor'un teknik direktörlüğünü, Galatasaray taraftarlarının yakından tanıdığı Okan Buruk yapıyor. Galatasaray alt yapısında yetişen ve 12 sezon sarı-kırmızılı formayı giyen Okan, teknik direktörlük kariyerinde 6. kez eski takımına karşı sahaya çıktı. Okan Buruk, daha önce Elazığspor'un başında 4, Gaziantepspor'un başında ise 1 kez Galatasaray'ın rakibi olurken, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 4 yenilgi almıştı.

GALATASARAY: 1 - GAZİANTEPSPOR: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Emre Çolak, Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Umut Bulut, Burak Yılmaz

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Gaziantepspor: Eray Birniçan, Barış Yardımcı, Elyasa Süme (Dk. 9 Abdülkadir Kayalı), Arokoyo, Şenol Can, Chico, Chibuike, Erdem Şen, Mustafa Durak, Dos Anjos, Muhammet Demir

Teknik Direktör: Okan Buruk

Gol: Dk. 85 Hakan Balta (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Felipe Melo (Galatasaray), Dk. 44 Abdülkadir Kayalı (Gaziantepspor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Mete Kalkavan maçın son düdüğünü çalıyor. Galatasaray rakibi Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturuyor.

90. DK: Oyun durduktan sonra topu alırken aralarında itişen Gökhan Süzen ve Aurelien Chedjou sarı kart görüyorlar. Aurelien Chedjou bu kart ile haftaya oynanacak olan Akhisar Bld. Spor maçında cezalı duruma düşüyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

89. DK: Muhammet Demir, Galatasaray'ın kullanacağı serbest vuruşta topa dokunduğu için sarı kart görüyor.

85. DK: Hakan Balta, Galatasaray'ın Türk Telekom Arenadaki 200. golünü kaydetmiş oluyor.

85. DK: Selçuk İnan bu sezonki 7. asistini yapıyor.

85. DK: GOOOLLL!!! Galatasaray, Hakan Balta'nın golü ile 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan ön direğe ortasını yapıyor. O noktada bomboş kalan Hakan Balta düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderiyor.

84. DK: Yasin Öztekin sol kanattan topla birlikte son çizgiye inerken Emre Nefiz'in müdahalesi ile yerde kalıyor. Emre, bu hareketi nedeniyle sarı kart görüyor.

81. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan altıpas içerisine ortasını yapıyor. O noktada Burak Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

80. DK: Gaziantepspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Luis Leal oyundan çıkıyor ve Gökhan Süzen oyuna giriyor.

78. DK: Sabri Sarıoğlu sağ kanattan ön direğe ortasını yapıyor. O noktada bomboş kalan Burak Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

78. DK: Orta alanda Selçuk İnan'ın ayağına basarak sert müdahalede bulunan Mustafa Durak sarı kart ile cezalandırılıyor.

76. DK: Hava topu mücadelesinde rakibi Luis Leal'e sert müdahalede bulunan Sabri Sarıoğlu sarı kart görüyor.

75. DK: Sol kanatta topu önüne attıktan sonra koşuya başlayan Yasin Öztekin'i sert müdahale ile yere düşüren Barış Yardımcı sarı kart ile cezalandırılıyor.

73. DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında Emre Çolak yerden pasını Burak Yılmaz'a veriyor. Burak, altıpasın hemen önünde yerden şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

71. DK: Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Umut Bulut oyundan çıkıyor ve Bruma oyuna giriyor.

71. DK: Sabri Sarıoğlu'nun pası ile topla buluşan Emre Çolak ceza yayının sağından şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

69. DK: Ceza yayı gerisinde topla buluşan Muhammet Demir şutunu çekiyor ancak top hemen önündeki Aurelien Chedjou'dan geri dönüyor.

66. DK: Sağ kanatta topla buluşan Umut Bulut arka direğe ortasını yapıyor. O noktada bulunan Burak Yılmaz topu, Yasin Öztekin'e indiriyor. Yasin, altıpasın gerisinden gelişine sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top Gaziantepspor savunmasından geri dönüyor.

65. DK: Gaziantepspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. John Chibuike sakatlanarak oyundan çıkıyor ve Emre Nefiz oyuna giriyor.

64. DK: Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında topla birlikte ilerleyen Luis Leal ceza yayının sol tarafından şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kaleci Muslerada kalıyor.

62. DK: Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcan Adın oyundan çıkıyor ve Yasin Öztekin oyuna giriyor.

59. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda John Chibuike arka direğe doğru ortasını yapıyor. O noktada Erdem Şen topu içeriye çeviriyor ancak Galatasaray savunması topu uzaklaştırıyor.

57. DK: Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Muhammet Demir uzaktan şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

53. DK: Sol kanatta topla buluşan Olcan Adın şık hareketlerle ceza sahasına girdikten sonra pasını Emre Çolak'a veriyor. Emre Çolak ceza sahasında topla birlikte altıpasın sol tarafına geldikten sonra şutunu çekiyor ancak köşeyi iyi kapatan Eray Birniçan topu kontrol etmeyi başarıyor.

51. DK: Aurelien Chedjou'nun savunma arkasına attığı topa hareketlenen Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

48. DK: Galatasaray gole çok yaklaşıyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu ile paslaştıktan sonra ortasını yapıyor. Penaltı noktasının biraz sağında bulunan Hakan Balta topu kafa dokunuşuyla arkaya aşırtıyor. Altıpasın solunda bomboş kalan Aurelien Chedjou yakın mesafeden kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen yanından auta çıkıyor.

46. DK: Muhammet Demir'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Mustafa Durak yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

46. DK: İkinci yarıya Gaziantepspor başlıyor.


45. DK: Mete Kalkavan ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve ilk yarı da gol sesi çıkmıyor.

45. DK: Ceza yayının sol çaprazında topla buluşan Mustafa Durak kaleyi görür görmez şutunu çekiyor ancak Fernando Muslera üzerine gelen topu kontrol etmeyi başarıyor.

45. DK: Emre Çolak'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Umut Bulut topu sağına aldıktan sonra ceza sahası dışından şutunu çekiyor ancak Eray Birniçan topu rahatlıkla kontrol ediyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

45. DK: Orta alanın sol tarafında topla birlikte ilerleyen Olcan Adın uzaktan şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

44. DK: Abdülkadir Kayalı rakibi Felipe Melo'ya yapmış olduğu kayarak sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

41. DK: Sol kanatta topla buluşan Emre Çolak arka direğe ortasını yapıyor. Altıpasın sağ köşesinde bomboş kalan Selçuk İnan gelişine şutunu çekmek istiyor ancak topu ıskalıyor ve kendisine çarpan top auta çıkıyor.

40. DK: Emre Çolak uzun pası ile ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya iken şutunu çekiyor ancak kaleci Eray Birniçan topu kornere çelmeyi başarıyor.

38. DK: Orta alanın biraz ilerisinden kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Umut Bulut kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından auta çıkıyor.

35. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Emre Çolak arka tarafa ortasını yapıyor. O noktada Olcan Adın kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

34. DK: Burak Yılmaz'ın pasına orta alanın sağ tarafında hareketlenen Olcan Adın için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

32. DK: Selçuk İnan sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda ön direğe doğru ortasını yapıyor ancak o noktada Chico topu uzaklaştırıyor.

30. DK: Topla oynama oranlarında ev sahibi Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.

29. DK: Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada topu kontrol eden Burak Yılmaz döner dönmez şutunu çekiyor ancak bu zayıf vuruşta top kalenin yanından auta gidiyor.

27. DK: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Muhammet Demir şutunu çekiyor. Barajtan seken top altıpas içerisine doğru yöneliyor ancak Galatasaray savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.

27. DK: Üçüncü bölgenin sol tarafında rakibi Muhammet Demir'e arkadan faul yapan Felipe Melo sarı kart görüyor ve haftaya oynanacak olan Akhisar Bld. Spor karşılaşmasında cezalı duruma düşüyor.

24. DK: Karşılaşmanın bu dakikalarında iki takım da pozisyon üretmekte zorluk çekiyor.

21. DK: Orta alanın sol tarafından kullanılan serbest vuruşta John Chibuike arka direğe doğru ortasını yapıyor ancak top herkesi aşarak direkt auta çıkıyor.

17. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Sabri Sarıoğlu ile paslaşan Selçuk İnan ceza sahası sol köşesinden şutunu çekiyor ancak top, Gaziantepspor savunmasından geri dönüyor.

17. DK: Orta alanın sol tarafında topla birlikte ilerleyen Selçuk İnan pasını Emre Çolak'a veriyor. Emre, ceza sahası içi sağ çaprazdan gelişine şutunu çekiyor ancak kaleci Eray Birniçan köşeye iyi uzanarak topu kornere çeliyor.

14. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan John Chibuike sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak Hakan Balta'ya çarpan top kornere çıkıyor.

13. DK: Selçuk İnan sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda ortasını penaltı noktasına doğru yapıyor. O noktada topa kimse dokunamayınca top Alex Telles'te kalıyor. Telles, ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

13. DK: Orta alanda kazanılan top sonrası hızlı gelişen atakta Selçuk İnan pasını Olcan Adın'a veriyor. Olcan, sol kanattan ceza sahasına girmeden ortasını yapıyor ancak Gaziantepspor savunması topu kornere gönderiyor.

11. DK: Sol kanatta topa sahip olan Olcan Adın altıpas içerisine ortasını yapıyor. O noktada topa hareketlenen Burak Yılmaz'dan önce araya giren Gbenga Arokoyo topa müdahale ediyor ve top uzaklaşıyor.

9. DK: Emre Çolak'ın savunma arkasına attığı pasa orta alanın biraz ilerisinde hareketlenen Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

9. DK: Gaziantepspor'da zorunlu olarak oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Elyasa Süme karşılaşmaya devam edemiyor ve yerine Abdülkadir Kayalı oyuna giriyor.

8. DK: Burak Yılmaz'ın pasına ceza sahasının sağ köşesinde hareketlenen Umut Bulut için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

7. DK: Karşılaşma, Elyasa Süme'nin yaşadığı sakatlıktan dolayı duruyor.

5. DK: Bu kez Gaziantepspor köşe vuruşu kazanıyor. Sağ kanattan kullanılan duran topta John Chibuike altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktada defanstan seken topu takip eden Gbenga Arokoyo altıpas içerisinde yükselirken rakibi Hakan Balta'ya sert müdahalede bulunuyor ve Mete Kalkavan faul kararı veriyor.

2. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan, Alex Telles ile paslaştıktan sonra ortasını yapıyor. Altıpas üzerinde bulunan Elyasa Süme topu uzaklaştırmak istiyor ancak top Emre Çolak'a geliyor. Emre, ceza yayı gerisinden gelişine sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top Gaziantepspor defansından geri dönüyor.

1. DK: Mete Kalkavan'ın düdüğüyle maça Galatasaray başlıyor.


GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Emre, Olcan, Umut, Burak Yılmaz 

GAZİANTEPSPOR: Eray, Elyasa, Arokoyo, Şenol, Chico, Barış, Chibuike, Erdem, Mustafa, Muhammet, Luis Leal


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Gaziantepspor'u konuk ediyor.

Ligde oynadığı son 5 maçta 8 puan yitiren ve şampiyonluk yarışında yakaladığı avantajı kullanamayansarı-kırmızılılar, Gaziantepspor engelini kayıpsız geçebilmenin hesabını yapıyor.

Sezonun tamamlanmasına 7 hafta kala şampiyonuk mücadelesinde rekabet oldukça yükselirken,Galatasaray, kalan maçlarında alacağı başarılı sonuçlarla son haftalardaki kayıplarını telafi etmeye çalışacak.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Mete Kalkavan
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Emre, Olcan, Umut, Burak Yılmaz 

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GAZİANTEPSPOR: Eray, Elyasa, Arokoyo, Şenol, Chico, Barış, Chibuike, Erdem, Mustafa, Muhammet, Luis Leal

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk