Kupa'da Podolski'nin gecesi

Kupa'da Podolski'nin gecesi

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda Erzincanspor'u 6-2 mağlup ederek son 16'ya kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu son hafta maçında Galatasaray sahasında 24 Erzincanspor'u 6-2 yendi. 

Sarı kırmızılı ekibin Alman futbolcusu Podolski tam 5 gol atarak galibiyetin mimarı oldu. Galatasaray grubu ikinci sırada bitirirken son 16 turunda Medipol Başakşehir'in rakibi oldu.

Maça as bir kadroyla çıkan Galatasaray 4 ve 10. dakikalarda Podolski’nin golleriyle 2-0 öne geçti. Erzincanspor ise 15. dakikada Yasin ve 25’te Ahmet’in golleriyle 2-2’lik beraberliği yakaladı.

27'de yeni transfer Garry Rodrigues sahneye çıktı. 31. dakikada De Jong'un kırmızı kart gördü ve 5 golün atıldığı ilk yarıyı G.Saray 3-2 önde ve 1 kişi eksik kapadı..

Sahada adeta devleşen Alman yıldızı G.Saray'ın 10 kişi kalması da durduramadı. Podolski ikinci yarıda da bıraktığı yerden gollere devam etti. 50'de skoru 4-2 yapan Podolski, 55 ve 63'te kendisinin 5. takımının 6. golünü atarak ikinci hat-trick'e koşuyordu ki Riekerink 84'te Alman oyuncuya 'bu günlük yeter' dedi ve yıldız isim alkışlar arasında kenara geldi..

Galatasaray, 13 puanlı lider Tuzlaspor’un arkasında 11 puanla ikinci sırada yer aldı.

MUSLERA KADRODA YOK

Takımın as file bekçisi Fernando Muslera'nın kadroda yer almadığı Galatasaray'da kaleye Cenk Gönen geçerken, savunmada ise Sabri Sarıoğlu, Ahmet Yılmaz Çalık, Semih Kaya ve Martin Linnes forma giydi. Savunmanın önünde De Jong ve Josue, kanatlarda ise Garry Rodrigues ve Armindo Bruma görev aldı. Forvet arkasında Wesley Sneijder'in oynadığı sarı-kırmızılı takımın ileri ucunda ise Lukas Podolski sahaya çıktı.

SELÇUK VE YASİN YEDEKTE 

Jan Olde Riekerink, takımın as oyuncularından Selçuk İnan ve Yasin Öztekin'i yedekler arasında tuttu. Hollandalı teknik adam, Fernando Muslera'nın yanı sıra Eren Derdiyok ve Lionel Carole'ü de maçın kadrosuna almadı. Cezalı Hakan Balta ile tedavilerine devam edilen Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Serdar Aziz'in de kadrosunda bulunmadığı sarı-kırmızılı takımın diğer yedekleri ise Ahmet Şen, Kerem Çalışkan, Soner Gönül, Birhan Vatansever ve Luis Cavanda oldu. 

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ 

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Anagold 24 Erzincanspor ile yaptığı maça ilgi göstermedi. Karşılaşmanın oynandığı Türk Telekom Arena'nın tribünlerinde çok az sayıda sarı-kırmızılı taraftar yer aldı. 

İŞTE BOL GOLLÜ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma sona eriyor ve Galatasaray kupada bir üst tura yükseliyor.

88.DK: Ceza yayının hemen sağından kazanılan serbest vuruş için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in, doğrudan kaleye çektiği sert şut az farkla üstten auta gidiyor.

86.DK: Sol kanattan Cebrail Serçek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Ahmet Kaan Ergün müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak top direğin dibinden auta gidiyor.

85.DK: Penaltı noktasının hemen gerisinden Güney Atılgan kaleye şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

84.DK: Galatasaray üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Günün öne çıkan ismi Lukas Podolski oyundan alınırken, Kerem Çalışkan yerine oyuna dahil oluyor.

76.DK: Wesley Sneijder, ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören bir noktadan sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top üst direkten oyun alanına geri dönüyor.

75.DK: Ahmet Kaan Ergün, ceza yayının hemen gerisinden kaleye şansını deniyor fakat top kaleci Cenk Gönen'de kalıyor.

72'.DK: Galatasaray'da oyuncu değişlikliği; Luis Cavanda, Sabri Sarıoğlu'nun yerine oyuna dahil oluyor.

70.DK: Anagold 24Erzincanspor üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oğuz Küçük oyundan alınırken, Erdi Kasapoğlu yerine oyuna dahil oluyor.

69.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından Ahmet Kaan Ergün'ün çektiği şut farklı bir şekilde üstten auta gidiyor.

63.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski ile durumu 6-2'ye getiriyor. Savunmada Safa Yıldırım'ın pas hatasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Lukas Podolski, penaltı noktasının hemen gerisinden aşırtma bir vuruşla kendisinin 5, takımının ise 6. golünü atmayı başarıyor.

63.DK: Josue, rakibi Alparslan Emre Çapar'a kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında maçta sarı kartı gören bir başka isim oluyor.

61.DK: Josue, kaleyi cepheden gören bir noktadan uzak mesafeden şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde kalenin yanından auta gidiyor.

55.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski'nin golüyle durumu 5-2'ye getiriyor. Wesley Sneijder'in pasıyla ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Martin Linnes yerden pasını penaltı noktasının soluna doğru gönderiyor. Bu noktada Lukas Podolski topun gelişine şutunu çekiyor ve savunmayada çarpan top ağlarla buluşuyor.

54.DK: Havadan atılan uzun pasa hareketlenen Yasin Dülger ofsayta yakalanıyor.

50.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski ile durumu 4-2'ye getiriyor. Ceza sahası içi sağ çaprazında Bruma ile girdiği duvar pasıyla topu tekrar önüne alan Lukas Podolski topu soluna çektikten sonra yerden tam köşeye şutunu çekiyor ve maçta 3. golünü atmayı başarıyor.

48.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ön direğe gönderdiği ortasını savunma iki hamlede uzaklaştırıyor.

46.DK: Hakem Serkan Tokat ikinci yarıyı başlatıyor ve ikinci devreye Galatasaray'ın santra vuruşuyla başlanıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna uzatma eklenmiyor ve hakem Serkan Tokat ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk devre Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanıyor.

43.DK: Galatasaray 10 kişi kaldıktan sonra daha kontrollü bir oyunu tercih ediyor.

38.DK: Wesley Sneijder, kaleye uzak mesafeden sol çaprazdan şutunu çekiyor fakat top kaleci Ahmet Burgaz'da kalıyor.

35.DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerine Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.

31.DK: Galatasaray 10 kişi kalıyor ! Orta alanda Nigel De Jong, rakibi Cenk Sarıtaş'ın yüzüne eliyle bir darbede bulunduğu için ikinci sarı kartını görüyor ve oyun dışı kalıyor.

30.DK: Sağ kanattan Garry Rodrigues yerden pasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Bruma topun gelişine şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta gidiyor.

26.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Garry Rodrigues'in golüyle maçta durumu 3-2'ye getiriyor. Sol kanattan iyi bindiren Martin Linnes son çizgiden ortasını penaltı noktasının soluna doğru gönderiyor. O noktada Lukas Podolski topun gelişine şutunu çekiyor fakat savunmaya çarpan top altıpasın önünde Garry Rodrigues'in önüne düşüyor. Garry Rodrigues'de topu soluna çekip yakın mesafeden şutunu çekiyor ve takımının 3. golünü atıyor.

25.DK: GOOOLL!! Anagold 24Erzincanspor, Ahmet Kaan Ergün ile beraberliği yakalıyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazında kazanılan serbest vuruş için topun başına Cenk Sarıtaş geçiyor. Cenk'in, kaleye çektiği şut baraja takılıyor ve ceza sahası içinde sağ çaprazda Ahmet Kaan Ergün'ün önüne düşüyor. Ahmet Kaan Ergün topu düzelttikten sonra çok sert bir şut çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

23.DK: Sabri Sarıoğlu, sağ kanatta son çizgiden ortasını ceza alanına gönderiyor fakat ön direkte savunma topu uzaklaştırıyor.

19.DK: Sol kanattan taç atışıyla başlayan atak sonrasında penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Cenk Sarıtaş şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

19.DK: Sol kanattan taç atışıyla başlayan atak sonrasında penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Cenk Sarıtaş şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

18.DK: Lukas Podolski, sol kanattan ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada Garry Rodrigues topun gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten az farkla auta gidiyor.

15.DK: GOOOLL!! Anagold 24Erzincanspor, Yasin Dülger ile durumu 2-1'e getiriyor. Sağ kanatta Oğuz Küçük pasını Yasin Dülger'e atıyor. Yasin, kaleci Cenk Gönen'in önde olduğunu görünce uzak mesafeden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

14.DK: Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında Ömer Serbest sarı kart ile cezalandırılıyor.

10.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski ile farkı 2'ye çıkarıyor. Josue'nin pasıyla topla buluşan Lukas Podolski ilk goldeki gibi ceza sahasına girer girmez yerden şutunu çekerek kendisi ve takımı adına 2. golü atmayı başarıyor.

10.DK: Sol kanattan Wesley Sneijder'in arka direğe gönderdiği ortasına Nigel De Jong şutunu çekiyor fakat top üstten az farkla auta gidiyor.

9.DK: Josue, ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye uzak mesafeden şutunu çekiyor fakat top az farkla yandan auta gidiyor.

4.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Lukas Podolski ile maçta durumu 1-0'a getiriyor. Anagold 24Erzincanspor yarı alanında topu önüne alan Wesley Sneijder ara pasıyla Lukas Podolski'yi görüyor. Lukas Podolski penaltı noktasının hemen gerisinden yerden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

2.DK: Wesley Sneijder'in iyi pasıyla sol kanatta topla buluşan Bruma, önündeki boş alanı değerlendiriyor ve ceza alanına giriyor. Bruma, Ceza sahası içi sol çaprazından yerden şutunu çekiyor ancak savunma yatarak topun kaleye gitmesini önlüyor.

1.DK: Hakem Serkan Tokat maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Anagold 24Erzincanspor başlıyor.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu’nda Galatasaray ile Erzincanspor karşı karşıya geliyor. TT Arena’daki mücadeleyi hakem Serkan Tokat yönetiyor.

Sarı-kırmızılılar sahadan puanla ayrılması durumunda Tuzlaspor’un arkasında grubu 2. sırada tamamlayarak son 16 turunda Başakşehir ile eşleşecek.

KADROLAR

Galatasaray: Cenk, Sabri, Semih, Ahmet, Linnes, de jong, Josue, Bruma, Sneijder, Rodrigues, Podolski

Erzincanspor: Ahmet, Emre Çapar, Kaan, Zeyne, Cebrail, Cenk, Yasin, Safa, Ömer, Oğuz, Ali Han Tunçer