Kupa Chapecoense'ye verilecek

Kupa Chapecoense'ye verilecek

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu, Brezilya ekibi Chapecoense'ye nazik bir jest yapacak.

Copa Sudamericana finali için Brezilya'dan Kolombiya'ya hareket eden Chapecoense ekibi, uçağın Medellin'de düşmesi nedeniyle acı bir facia yaşadı.

Yaşanan trajik olayın ardından dünyanın dört bir yanından farkındalık ve duyarlılık gelirken bir jest de Chapecoense'nin finaldeki rakibi Atletico Nacional'dan geldi.

Kolombiya temsilcisi, kupanın Chapecoense'ye verilmesi için CONMEBOL (Güney Amerika Futbol Konfederasyonu)'na başvuruda bulundu.

Global Esporte'nin haberine göre; CONMEBOL, Atletico Nacional'in bu teklifini kabul edecek ve Sudamericana Kupası, Chapecoense'ye verilecek.

CONMEBOL Başkanı Alejandro Dominguez, Atletico Nacional'in bu teklifine sıcak baktığını ancak kararın kurul toplantısında verileceğini belirtti.

CONMEBOL kurulunun 21 Aralık'ta toplanacak olması nedeniyle bu karar o günden önce belirlenemeyecek. Kupanın Chapecoense'ye verilmesi durumunda Brezilya ekibi, gelecek sezon Libertadores Kupası'nda mücadele etme şansı da yakalayacak.

1948-49 sezonunda aynı biçimde bir facia geçiren Torino, diğer Serie A takımlarının talebiyle o sezon ligde şampiyon ilan edilmişti.

Cumhuriyet