Kulüplere büyük müjde

Kulüplere büyük müjde

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Futbol Zirvesi’nde konuştu. Kulüplere müjdeyi verdi...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kulüplerin mali sorunlarını çözmek için yasal düzenlemeler başta olmak üzere çok yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

İstanbul’daki Futbol Zirvesi’ne katılan Bakan Akif Çağatay Kılıç, dünyadaki birçok kulübün mali problem yaşadığına vurgu yaptı, “Burada önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak. Tüm paydaşlarla bir arada olarak, sporumuzu daha iyi günlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Turkcell’in ana sponsorluğunda düzenlenen, “Futbol Zirvesi” İstanbul’da gerçekleştirildi. Shangri-La Bosphorus Otel’deki zirve, yerli ve yabancı çok sayıda spor adamını bir araya getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak. Medeniyetlerin bir araya geldiği İstanbul’da ve ülkemizde, tüm spor camiasına katkı verecek fikirlerin dünyaya açılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Kılıç, kulüplerin mali durumuyla ilgili konunun önemli olduğuna vurgu yaptı. Mali konularda gelecekte daha ciddi sıkıntılar yaşanabileceğinin altını çizen Kılıç, “Bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdiden bunun çalışmasına başladık ama yasal altyapıyı oluşturarak yapmalıyız. Bizim bunu çok profesyonel anlamda çalışarak, şu anda geldiği noktadan artık son halini vererek, yasal altyapısını iyi kurarak ileriyi görmemiz gerekiyor. Tüm paydaşlarla yoğun çalışma içindeyiz. Yasal altyapılar oturmadan bir şey elde edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ı hatırlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içinden geldiğini de ifade eden Bakan Kılıç, “Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde futbol oynadığını ve goller attığını hatırlatmak istiyorum. Futbol ve sporun içinde olan, yakından takip eden, desteklemek amacıyla ciddi çalışmalar yapan Cumhurbaşkanımız var. Spor camiası içinde olan herkesle bir arada olarak, sporumuzu daha iyi günlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Buradan çıkacak sonuçların bütün spor camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Milliyet