Kritik şart ! Devler Ligi olursa...

Kritik şart ! Devler Ligi olursa...

Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves ile ülkesinden dev bir ekibin ilgilendiği ortaya çıktı.

Sporting Lizbon'un, geçtiğimiz yıl da kadrosuna katmak istediği Fenerbahçeli Bruno Alves için, sezon sonunda tekrar girişimde bulunacağı belirlendi.

Fenerbahçe'nin Portekizli stoperi Bruno Alves ile ülkesinden dev bir ekibin ilgilendiği ortaya çıktı. Sporting Lizbon Kulübü'nün deneyimli savunmacıyı kadrosuna katmak istediği öğrenildi.
 
Yeşil-beyazlı ekibinin Alves için geçtiğimiz sezonun sonunda da girişimde bulunduğu ancak bu transfer çabasının sonuçsuz kaldığı belirtildi. Ancak Lizbon ekibinin Alves için kesin kararını sezon sonunda vereceğine dikkat çekildi.
 
Fenerbahçe ile kontratı 2016'ya kadar süren 33 yaşındaki futbolcunun önemli bir maliyeti olacağını hesaplayan Portekizli idarecilerin bu yüzden lig sıralamasına göre hareket etmeye karar verdikleri ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde etmeleri durumunda, buradan gelecek gelirle transfer için girişimde bulunacakları ifade edildi. Ligde şu an üçüncü sırada bulunan ve Devler Ligi için önemli bir avantajı bulunan Sporting'in, Avrupa Ligi'nin yolunu tutması durumunda ise Alves yerine daha az maliyetli bir isme yöneleceğinin altı çizildi.
 
Porto'da hoca engeli var

Porto'nun da Bruno Alves'i hep gündeminde tuttuğu ancak şu an bu transfer için somut adım atılmayacağı tespit edildi. Tıpkı Ricardo Quaresma'nın dönüşü gibi, kulübün eski oyuncularının takıma dönmesinin iyi bir hava yarattığını göz önünde bulunduran idarecilerin Alves'i tekrar mavi-beyazlılarda görmek istediği belirtildi.
 
Ancak Porto Teknik Direktörü Jolen Lopetegui'nin Bruno Alves'e sıcak bakmadığı belirlendi. Fenerbahçeli oyuncunun da eski takımına karşı her zaman sempati beslediğine dikkat çekilirken, Alves'in Porto'ya dönüşünün ancak İspanyol Lopetegui'nin ayrılması ve göreve Portekizli bir çalıştırıcının gelmesi durumunda gündeme geleceği vurgulandı.

Milliyet