Kocaman ve Yanal'ı gölgede bıraktı

Kocaman ve Yanal'ı gölgede bıraktı

İsmail Kartal, yardımcılıklarını yaptığı Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’ı solladı.

Sezon başı yaşanan Ersun Yanal krizinin ardından sürpriz bir şekilde dümene geçen İsmail Kartal, yardımcılıklarını yaptığı Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’ı solladı.

Sarı-lacivertlilerde 2010-11 sezonunda Aykut Kocaman’ın yardımcısı olarak göreve başlayan İsmail Kartal, 3 sene birlikte çalıştığı Kocaman’ın sonrasında Ersun Yanal ile de geçen sezon birlikte teknik ekipte yer aldı. Bu süre zarfında 2 Şampiyonluk ve 2 Türkiye Kupası gören Kartal, birinci adam olduktan sonra başarı çıtasını yükseltmeyi başardı.

Aykut Kocaman ile 2010-11 sezonuna Trabzonspor’a karşı 3-2’lik yenilgiyle başlayan Fenerbahçe, 2012-13 sezonunda da TFF Süper Kupa’da Galatasaray’a 3-2 kaybetmişti. Aynı şekilde Ersun Yanal ile de Arsenal mağlubiyetleriyle işe başlayan sarı-lacivertliler, ligde Torku Konyaspor’a 3-2, Süper Kupa’da da yine Galatasaray’a 1-0 yenilmişti.

53 yaşındaki Kartal, ilk olarak Süper Kupa şanssızlığını kırıp sarı-kırmızılı ezeli rakibini devirdi. Ardından da lige Avrupa’da başarılı sonuçlar alan Karabükspor’u yenerek girdi. Kartal, Trabzon’daki 4 yıllık yenilmezlik serisini de sürdürdü.

Milliyet